Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cluburile din Premier League și-au văzut dorința îndeplinită: când va începe viitorul sezon

Vlad Dumitrescu

Actualizat 25/03/2021 la 17:23 GMT+2

Sezonul 2021/2022 de Premier League va începe pe 14 august după ce cluburile au reușit amânarea debutului noii stagiuni cu o săptămână.

Kai Havertz of Chelsea is challenged by Michael Keane of Everton during the Premier League match between Chelsea and Everton at Stamford Bridge on March 08, 2021

Credit imagine: Getty Images

Inițial, sezonul trebuia să înceapă pe 7 august, la doar o lună distanță de la finala Euro 202, însă cluburile din Premier League au cerut o pauză mai lungă având în vedere intensitatea actualului sezon.
Stagiunea 2020/2021 a fost una cu un calendar extrem de aglomerat din cauza pandemiei de coronavirus, primul meci având loc tocmai pe 12 septembrie, cu o lună mai târziu decât de obicei.
Drept urmare, s-au accidentat mai mulți jucători ca niciodată iar cluburile doresc o pauză cît mai mare după încheierea Euro 2020 pe 11 iulie pentru ca fotbaliștii să se poată recupera.

Pandemia de coronavirus a amânat noul sezon din Premier League

În urma suspendării Premier League pentru trei luni, între martie și iunie 2020, sezonul 2019/2020 s-a încheiat abia la sfârșitul lui iulie iar meciurile din cupele europene s-au disputat până la finalul lui august.
Un oficial al unui club a declarat pentru The Athletic: ”Oamenii vor spune că jucătorii au avut trei luni libere sezonul trecut în perioada carantinei, dar asta a fost rapid anulat de o pauză de vară foarte scurtă și de programul foarte aglomerat din acest sezon. Programul din ultimele două sezoane a fost unul extrme de dificil”.
Sezonul se va încheia pe 22 mai 2022, în ultima etapă jucându-se toate cele 10 meciuri la aceeași oră.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo