Inițial, sezonul trebuia să înceapă pe 7 august, la doar o lună distanță de la finala Euro 202, însă cluburile din Premier League au cerut o pauză mai lungă având în vedere intensitatea actualului sezon.
Stagiunea 2020/2021 a fost una cu un calendar extrem de aglomerat din cauza pandemiei de coronavirus, primul meci având loc tocmai pe 12 septembrie, cu o lună mai târziu decât de obicei.
Drept urmare, s-au accidentat mai mulți jucători ca niciodată iar cluburile doresc o pauză cît mai mare după încheierea Euro 2020 pe 11 iulie pentru ca fotbaliștii să se poată recupera.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11

Pandemia de coronavirus a amânat noul sezon din Premier League

În urma suspendării Premier League pentru trei luni, între martie și iunie 2020, sezonul 2019/2020 s-a încheiat abia la sfârșitul lui iulie iar meciurile din cupele europene s-au disputat până la finalul lui august.
Un oficial al unui club a declarat pentru The Athletic: ”Oamenii vor spune că jucătorii au avut trei luni libere sezonul trecut în perioada carantinei, dar asta a fost rapid anulat de o pauză de vară foarte scurtă și de programul foarte aglomerat din acest sezon. Programul din ultimele două sezoane a fost unul extrme de dificil”.
Sezonul se va încheia pe 22 mai 2022, în ultima etapă jucându-se toate cele 10 meciuri la aceeași oră.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24