Liverpool a câștigat pe final derby-ul cu Tottemham și a urcat pe prima poziție în Premier League. Victoria de aseară a fost cu siguranță dedicată și memoriei lui Gerard Houllier, fostul antrenor al "cormoranilor", care s-a stins din viață la începutul acestei săptămâni.
Jurgen Klopp a avut o relație foarte strânsă cu Gerard Houllier și a fost foarte afectat de dispariția sa, iar în meciul de aseară a recurs la un gest care poate fi interpretat ca un omagiu pentru fostul tehnician francez.
Mai exact, neamțul de pe banca lui Liverpool nu a efectuat nicio schimbare, lucru care nu s-a mai întâmplat la "cormorani" de peste 16 ani, conform Goal.com. În etapa a 38-a din stagiunea 2003-2004, Liverpool a remizat acasă cu Newcastle, iar partida respectivă avea să fie ultima la care Gerard Houllier stătea pe banca lui Liverpool, francezul nefăcând nici atunci vreo înlocuire.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 31 MINUTE
Evident, Liverpool are mulți jucători accidentați și e posibil ca Jurgen Klopp să nu fi apelat la schimbări din acest motiv, mai ales că meciul s-a decis abia pe final. Totuși, decizia neamțului poate fi interpretată și ca un omagiu absolut adus lui Houllier.

Klopp a avut o relație apropiată cu Gerard Houllier

Jurgen Klopp a vorbit, înainte de partida cu Tottenham, despre relația specială pe care a avut-o cu tehnicianul francez și a dezvăluit cum acesta ajunsese să îi fie un adevărat sfătuitor din taină.
"L-am întâlnit cu puțin timp înainte să vin la Liverpool, dar îl știam puțin dinainte, ne mai întâlnisem. Când am sosit pe Anfield, unul din primele mesaje pe care le-am primit a fost de la Houllier. Nici nu știu de unde făcuse rost de numărul meu. Lucrase la multe cluburi, îi știam bine cariera, dar modul în care a descris-o pe Liverpool m-a făcut să înțeleg că se stabilise o legătură specială între el și această echipă. M-a sprijinit din prima clipă și am continuat să facem schimb de mesaje. După meciurile mari, după înfrângeri sau victorii, mereu îmi dădea mesaje și mă sfătuia. Aici ai făcut bine, aici ai greșit, îmi spunea părerea lui. Mereu foarte politicos, mereu cu blândețe. Îi simt lipsa deja. De un lucru vă asigur: nu va fi uitat niciodată la Liverpool", a spus Klopp, citat de Mirror.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11