Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau la mijlocul lui martie, comparativ cu Arsenal

Cristian Mihală

Actualizat 17/05/2022 la 08:51 GMT+3

Lupta pentru locul 4 în Premier League pare încheiată, odată cu înfrângerea lui Arsenal, de aseară, de pe terenul lui Newcastle (2-0 pentru "coțofene". Tottenham are două puncte avans față de "tunari" și o formalitate de îndeplinit: meciul cu Norwich, din deplasare, din etapa 38.

Rezumatul partidei dintre Newcastle și Arsenal, câștigată de "coțofene" cu 2-0

La jumătatea lui martie, Arsenal părea că e scăpată în câștigătoare a bătăliei pentru locul 4, în contextul în care era limpede încă de atunci că Manchester United nu poate ține ritmul cu formațiile aflate în fruntea clasamentului din Premier League. Spurs era în acel moment la 8 puncte de "tunari" și probabil nici cei mai optimiști fani ai lui Kane&Co nu se gândeau că sunt șanse mari pentru un come-back.
Între timp, Arsenal a pierdut de nu mai puțin de 6 ori în 11 partide, iar avansul nu doar că s-a evaporat, dar "tunarii" par "condamnați" la locul 5. Pentru că în acest moment, după ce gruparea de pe Emirates a pierdut și la Newcastle, formația lui Conte are două puncte avans, cu o rundă rămasă de disputat. Ca atare, Tottenham are nevoie de o remiză în deplasarea de la Norwich, formație deja retrogradată. Asta pentru că, în caz de egalitate de puncte, Spurs este avantajată, având un golaveraj superior (+15 goluri). Diferența de motivație și de valoare e evidentă între Tottenham și Norwich și, deși "canarii" vor dori să își ia rămas bun de la fani cu un meci consistent, e imposibil să învingă, în mod normal.
CITEȘTE ȘI:

Spurs, parcurs impecabil în ultimele două luni, în Premier League

Dacă Arsenal a pierdut de 6 ori în doar două luni, arătând că are jucători fără experiență, care nu pot să ducă ritmul pe termen lung, Spurs a avut o serie fantastică. De la jumătatea lui martie, băieții lui Conte au pierdut un singur meci (cu Brigton, acasă), obținând 7 victorii și două remize. Cheia a fost victoria de săptămâna trecută, din derbyul nordului Londrei (3-0 contra lui Arsenal), o remiză atunci compromițând total șansele pentru locul 4.
În timp ce Spurs se pregătește de deplasarea cu Norwich - unde are ca scop secundar și să îl facă pe Son golgheter, acesta aflându-se la doar o reușită în spatele lui Salah -, Arsenal va încheia sezonul cu un duel cu Everton, acasă. O victorie va fi probabil inutilă pentru "tunari" în perspecitva locului 4, dar ar putea să semneze retrogradarea "caramelelor". Trebuie spus, însă, că până duminică Everton mai are o restanță, cu Palace, pe care, dacă o câștigă, va avea siguranța că joacă și sezonul viitor în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo