Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Concluzia derbyului: "United e în trecut. Nu va ajunge în anii următori la nivelul lui Liverpool"

Cristian Mihală

Actualizat 20/01/2020 la 00:27 GMT+2

Chris Sutton, fostul mare atacant al lui Blackburn, Chelsea și Celtic, a făcut o analiză la cald a situației de la Liverpool și Manchester United, după meciul direct câștigat de gazde cu 2-0. "Cormoranii" sunt la un cu totul alt nivel, crede fostul internațional englez.

Mo Salah vom FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool rescrie în acest sezon istoria fotbalului. Cu 64 de puncte obținute din 66 posibile, formația lui Klopp e prima formație din top 5 campionate din lume care are o asemenea serie, după disputarea a 22 de meciuri.
Chiar dacă în multe momente din repriza a doua United a echilibrat partida, presând până în ultimul moment în speranța egalării, Chris Sutton crede că între cele două echipe e o prăpastie care nu poate fi astupată prea curând.
"Diferența dintre Liverpool și United e că formația lui Klopp trăiește în prezent, trăiește momentul. Liverpool e o echipă care în permanență se îmbunătățește, de la un meci la altul vine cu ceva în plus, deși te aștepți de multe ori să fi ajuns la limita superioară. Același lucru se întâmplă și la nivel de club, nu doar în privința formației propriu-zise; vorbim despre un club care evoluează mai rapid decât toate celelalte. United, pe de altă parte, s-a lovit de un zid și nu pare să găsească ieșirea. Se afundă tot mai mult sub comanda lui Ole Gunnar Solskjaer, nu sunt nici pe departe pe punctul să revină pe linia de plutire. Ei trăiesc în trecut, au devenit o formație medie, care nu va fi capabilă în anii următori să ajungă la nivelul lui Liverpool", a spus Chris Sutton, la microfonul BBC.

Klopp rămâne sceptic: "Nu simt că am luat titlul"

După ce în sezonul trecut Liverpool a pierdut un avans de 10 puncte în fața lui Manchester City, Klopp este excesiv de precaut.
O tactică de înțeles, care a funcționat perfect, jucătorii săi tratând fiecare partidă precum o finală. Nici după victoria cu United, Klopp nu a vrut să discute despre titlu, deși fanii de pe Anfield au cântat la finalul partidei "Campionii, campionii".
"Fanii pot cânta ce doresc. E normal să fie euforici, după o asemenea serie de rezultate. Toată lumea trebuie să sărbătorească succesele noastre, mai puțin noi. Pentru mine, nimic nu s-a schimbat. Suntem în aceeași situație ca și înainte, doar că am mai adăugat trei puncte. O să fiu primul care o să vă zic că lupta la titlu s-a terminat, vă asigur. Doar că nu simt așa în acest moment", a mai spus Klopp.

Rezultatele etapei în Premier League

  • Arsenal - Sheffield United 1-1
  • Brigton - Aston Villa 1-1
  • Manchester City - Crystal Palace 2-2
  • Norwich - Bournemouth 1-0
  • Southampton - Wolves 2-3
  • West Ham - Everton 1-1
  • Newcastle - Chelsea 1-0
  • Burnley - Leicester 2-1
  • Liverpool - Manchester United 2-0
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo