Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Concluziile lui Klopp, după ce Liverpool a pierdut Supercupa Angliei, în fața lui Arsenal

Cristian Mihală

Publicat 30/08/2020 la 00:19 GMT+3

Jurgen Klopp a analizat în detaliu prima partidă jucată de Liverpool în noul sezon, Supercupa Angliei, pierdută în fața lui Arsenal la penaltyuri. Germanul e mulțumit, în parte, de cum a arătat echipa sa și spune că nu se aștepta la mult mai mult, în condițiile în care elevii săi nu sunt încă la 100% din punct de vedere fizic.

Jurgen Klopp a fost învins pentru a doua oară de Arteta, în 2020

Credit imagine: Getty Images

Aubameyang, maşinăria de goluri a lui Arsenal, a deschis scorul încă din debutul meciului, după un şut imparabil. "Tunarii" au rămas fără muniţie în a doua repriză, iar Minamino a reuşit să egaleze pentru trupa lui Klopp cu un sfert de oră înainte de final.
Victoria a venit după ce tânărul Brewster a ratat pentru Liverpool cu prima atingere din meci, dar Klopp a vorbit foarte frumos despre atacant. Acesta e extrem de curtat, echipe importante dorindu-l sub formă de împrumut, însă germanul de pe banca formației de pe Anfield nu știe încă dacă nu cumva "cormoranii" pot miza pe Rhian încă din acest sezon. În teorie, ratarea de azi ar trebui să îl ajute pe Klopp să ia o decizie, dar neamțul a explicat clar că nu i se poate reproșa nimic lui Brewster.
"Am pierdut trofeul ca echipă, nu din cauza lui Rhian. Dacă el ar fi înscris și altcineva era cel care rata, aceleași sentimente le-am fi avut cu toții acum. Am fost și eu în poziția lui, de a rata un penalty, evident că nu e ceva plăcut. Dar nu e nicio catastrofă, face parte din joc. Cred că în situații de joc, cu tehnica și capacitatea lui de a finaliza, nu ar rata niciodată din acea poziție. Dar la penaltyuri e altceva, e presiunea mult mai mare. Nu l-am văzut să rateze vreun penalty la antrenamente, de când lucrăm împreună, dar azi s-a întâmplat. Să învățăm din eșecuri e una dintre cele mai importante lecții în fotbal. Dar în niciun moment Rhian nu trebuie acuzat. Dacă e cineva de vină, eu sunt acela, pentru că eu l-am desemnat. Dar nici măcar nu e vorba de vreo vină: trebuia să câștigăm în 90 de minute, dar nu am făcut suficient. La loviturile de departajare e o loterie", a spus Klopp la final.

Klopp, despre Liverpool - Arsenal

Referitor la meciul propriu-zis, Klopp a trecut la plusuri capacitatea echipei sale de a reintra în meci după ce a primit gol repede și faptul că, în ciuda unei apărări ermetice a lui Arsenal, elevii săi au găsit cheia pentru a-și crea ocazii.
Liverpool nu e încă la nivel optim din punct de vedere fizic, lucru perfect normal, în condițiile în care pregătirea de vară a fost gândită astfel încât Salah, Mane & Co să atingă vârful de formă abia în toamnă. În cele două săptămâni rămase până la startul sezonului din Premier League (Supercupa s-a jucat acum pentru că în weekendul viitor e fereastră internațională, jucându-se partidele din Liga Națiunilor), antrenorul campioanei Angliei e convins că jucătorii săi vor crește la toate capitolele.
"Am venit aici să câștigăm partida. Sper că a fost evident asta. Nu am câștigat, dar nici nu am pierdut, nu am luat trofeul pentru că au fost loviturile de departajare, pentru că am primit un gol de la Aubameyang și pentru că nu ne-am fructificat șansele create. Am dus partida în direcția dorită, după ce am luat gol devreme, dar nu a fost suficient. Am fost mulțumit cu anumite părți din partidă, dar lucrurile mai puțin bune nu sunt menite să mă îngrijoreze. Știu în ce moment al pregătirii suntem, știu ce am făcut la antrenamente. Azi a trebuit să evoluăm în fața unui bloc defensiv compact, împotriva unei formații care a jucat 5-4-1. Pentru asta, ai nevoie ca picioarele să îți fie proaspete 100%. E normal să nu fim încă la nivelul fizic maxim, mai avem încă două săptămâni în care să pregătim noul sezon. Sunt mulțumit de repriza a doua, am pus presiune constant pe poarta adversă, dar trebuie să remarc și așezarea tactică a lui Mikel. Noi am beneficiat de 3 mari ocazii și nu am înscris, în astfel de meciuri așa se scrie istoria", a mai spus Klopp.
"Cormoranii" debutează în Premier League într-un meci extrem de interesant, ce îi aduce față în față pe Klopp și Bielsa. Liverpool - Leeds se joacă sâmbătă, 12 septembrie, în direct pe Eurosport 1, de la ora 19:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo