Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conte a dat marea lovitură: Yves Bissouma, la Tottenham pentru un preț excelent

Cristian Mihală

Publicat 14/06/2022 la 11:23 GMT+3

Tottenham Hotspur a dat o adevărată lovitură pe piața transferurilor. Yves Bissouma, unul dintre cei mai bine cotați mijlocași centrali din Premier League, ajunge sub comanda lui Conte pentru doar 29 de milioane de euro.

Yves Bissouma, Brighton

Credit imagine: Getty Images

Spurs este extrem de activă pe piața transferurilor în acest început de fereastră de mercato. După ce i-a adus rezervă lui Lloris (pe Fraser Forster) și l-a semnat din postură de jucător liber de contract pe Ivan Perisic, formația londoneză a câștigat bătălia pentru Yves Bissouma.
Unul dintre cei mai buni închizători din Premier League, jucătorul de 25 de ani din Mali era pe lista mai multor cluburi mari, dar Tottenham s-a mișcat cel mai repede. Daniel Levy a obținut un preț excelent pentru Bissouma - 25 de milioane de lire (29 de milioane de euro) - suma atât de mică fiind legată de situația contractuală a fotbalistului lui Brighton. Concret, Bissouma a refuzat orice ofertă de prelungire din partea echipei lui Graham Potter, astfel că din iarnă ar fi intrat în ultimele 6 luni de contract și ar fi putut semna gratis cu altă formație.
Bissouma va face vizita medicală la Londra zilele următoare, pentru ca apoi să își pună semnătura pe contractul cu Tottenham. Odată cu venirea lui, Conte va avea probabil cel mai puternic cuplu de mijlocași centrali din prima ligă engleză, Pierre-Emile Hojbjerg făcând un ultim sezon încântător.

Spurs a câștigat bătălia pentru Bissouma. Echipa lui Conte, aproape completă

Bissouma a fost pe radarul mai multor granzi din Premier League, Arsenal și Aston Villa fiind ultimele două echipe care au negociat cu Brighton mutarea. Spurs s-a mișcat însă cel mai repede, iar locul de Champions League pare asigurat pentru sezonul viitor, având în vedere transferurile făcute până acum.
150 de milioane de lire e bugetul lui Tottenham de transferuri pentru această fereastră de mercato. O bună parte din această sumă a fost cheltuită deja pentru transferurile definitive ale lui Kulusevski și Romero. Spurs mai are nevoie în acest moment de un fundaș central, iar primul "11" propus de Conte poate pune probleme chiar și lui Liverpool și City.
Cum poate arăta Spurs sezonul viitor:
  • Lloris - Dier, Romero, Bastoni (negociază cu Inter pentru transfer) - Doherty, Bissouma, Hojbjerg, Perisic - Kulusevksi, Kane, Son
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo