Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conte, la un pas să o părăsească pe Inter și să revină în Premier League. Anunțul italienilor

Cristian Mihală

Actualizat 24/03/2021 la 08:35 GMT+2

Antonio Conte e tentat să o părăsească pe Inter și să revină în Premier League. Tottenham e favorită să îl aducă, dar și Manchester United tatonează această variantă.

Antonio Conte

Credit imagine: Getty Images

Nerazzurri se află la cel mai bun sezon după epoca "Mourinho" și vor pune capăt hegemoniei de 9 ani instaurată de Juventus în Serie A, lo scudetto fiind doar o formalitate.
Cu toate acestea, problemele financiare avute de Inter sunt extrem de mari, iar tehnicianul e tentat să plece. Potrivit Tuttosport, patronii chinezi i-au transmis deja că nu va dispune de o sumă importantă pentru transferuri, în vară, lucru care îl deranjează extrem de mult pe tehnicianul italian. Chiar dacă a dus-o pe Inter la un anumit nivel, să se mențină acolo va fi complicat, mai ales că "Bătrâna Doamnă" e de așteptat să își revină, după un sezon dezastruos. În plus, pentru a avea șanse în Champions League, e nevoie de întăriri, astfel că în acest moment Conte cochetează cu ideea plecării.

Tottenham, pe urmele lui Conte

Sursa citată notează că dorința lui Conte de a o părăsi pe Inter ține și de contactele pe care le are cu Daniel Levy. Chairmanul lui Tottenham e conștient că echipa nu poate face performanță cu Mourinho și, în cazul în care acesta ratează Champions League (scenariu foarte probabil), îl va demite pe portughez.
Campion în Premier League cu Chelsea, italianul de pe banca lui Inter e momit de Spurs cu un salariu superior (în prezent câștigă 12 milioane de euro) și cu un proiect interesant.
De notat că și Ed Woodward, numărul unu de la United, s-a interesat de Conte, dar doar la nivel de discuție cu agentul acestuia. Ole Gunnar Solskjaer are susținerea boardului de pe Old Trafford, dar, în funcție de cum se va termina actualul sezon, nu e exclus să asistăm la o schimbare și pe banca "diavolilor".

Inter, mari probleme financiare

Patronii chinezi ai nerazzurrilor au mari probleme financiare, motiv pentru care au desființat deja Jiangsu Suning. În plus, Pirelli, sponsorul principal al clubului de 25 de ani, a anunțat că întrerupe colaborarea. Deja se vorbește că asiaticii caută să vândă din acțiuni, astfel încât să poată menține clubul pe linia de plutire din punct de vedere financiar.
Inter a acumulat datorii și nu a plătit un bonus lui United în contul transferului lui Lukaku pe Giuseppe Meazza. Acesta valorează 5 milioane de euro, însă situația e mult mai complicată. Din cauza problemelor financiare, italienii au încă restanțe de 50 de milioane de euro către "diavoli" în contul transferului vârfului belgian (mutarea a costat, în total, 74 de milioane de euro, fără bonusuri).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo