City rămâne în cursa pentru Champions League, Premier League, Cupa Ligii Angliei și Cupa Angliei. Dacă vor reuși această performanță, cetățenii vor deveni prima echipă din Anglia care adună aceste trofee într-un singur sezon.
Cei de la Daily Mail au descoperit în conturile clubului că acest succces va veni cu un cost imens. Astfel, din acuza bonusurilor de performanță promise jucătorilor și bonusurilor din transferuri, City va cheltui peste 158 de milioane de lire.
Liga Campionilor UEFA
Erling Haaland, de neoprit! Statistica incredibilă din prima repriză a meciului cu FC Copenhaga
ACUM 4 ORE

Manchester City va plăti o sumă imensă ca bonusuri

”Acestea sunt premiile prevăzute în contracte. Fiecare contract are multe astfel de precizări și există multe bonusuri de transfer dacă clubul va îndeplini diferite obiective”, a declarat Kieran Maguire, expert în finanțe sportive la Universitatea din Liverpool.
”Banii vor fi plătiți în sezonul 2020/2021 dacă City va avea succes. Acesta este ”cel mai rău scenariu”, a precizat el.
Maguire a precizat că unele dintre aceste plăți sunt în legătură și cu numărul de apariții ale jucătorilor la echipele lor naționale, dar toate au legătură cu succesul pe teren al lui City. Anul trecut, bonusurile au fost chiar mai consistente: City a plătit peste 200 de milioane de lire.
Cu toate acestea, City a terminat doar pe doi în Premier League și a fost eliminată în sferturile de finală ale UEFA Champions League.
Pentru sezonul 2019/2020, City a înregistrat pierderi de 126 de milioane de lire, în principal cauzate de pandemia de coronavirus.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
GE-NI-AL! Ce i-a scris Laporte lui Haaland pe mingea luată ca suvenir după tripla cu United
IERI LA 08:11
Premier League
Decizia uriașă luată de Manchester City după hat-trick-ul reușit de Haaland în derby-ul cu United
03/10/2022 LA 19:05