După ce inițial s-a discutat despre o revenire a lui Coutinho la Liverpool, acum în presa spaniolă se vorbește despre un posibil transfer la Chelsea. Sport.es susține că oficialii de pe Stamford Bridge sunt interesați de aducerea mijlocașului de 27 de ani, tot sub formă de împrumut, la fel cum a evoluat în ultimul sezon pentru Bayern. Potrivit jurnaliștilor spanioli, englezii i-au contactat deja pe oamenii din conducerea Barcei pentru a afla intențiile lui Coutinho, începând din vară.
Cel mai probabil, dacă nu va primi o ofertă de cumpărare definitivă, Barca îl va lăsa să plece pe internaționalul brazilian sub formă de împrumut, pentru încă un sezon. În aceste condiții, Chelsea ar putea beneficia de servicille sale.
Șansele ca Philippe Coutinho să prindă un loc în primul "11" al Barcelonei par în continuare destul de reduse. În același timp, catalanii și-ar dori să-l vândă definitiv pe jucătorul brazilian, ci nu să-l transfere din nou sub formă de împrumut. Ideal ar fi ca Barca să-și recupereze o parte din suma uriașă achitată celor de la Liverpool, în urmă cu 2 ani: 145 milioane de euro.
Liga
FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract
ACUM O ZI
În ciuda acestui plan, în peisaj nu se arată nicio echipă dispusă să achite clauza de 110 milioane de euro stabilită de Barca pentru Coutinho. Potrivit sursei citate, Chelsea ar fi discutat cu oficialii catalani și despre un transfer definitiv, însă sub forma unei plăți eșalonate.
https://i.eurosport.com/2019/12/15/2736823.jpg

Coutinho, "cheia" din transferul lui Lautaro?

Recent, Josep Maria Bartomeu a vorbit despre Philippe Coutinho, care în vară ar trebui să se întoarcă pe Camp Nou. Președintele Barcelonei a admis că oficialii lui Bayern nu și-au manifestat în vreun fel intenția pentru a achita clauza de cumpărare definitivă, în valoare de 110 milioane de euro.
Spaniolii informează că Barca nu va lua în calcul un nou împrumut al lui Coutinho la Bayern, pentru că obiectivul final este reprezentat de transferul său definitiv.
În același timp, cei de la Inter Milano și-ar fi exprimat interesul pentru un posibil împrumut al lui Coutinho. În acest caz, catalanii ar putea face o excepție, având în vedere interesul uriaș pe care Barca îl are pentru atacantul italienilor, Lautaro Martinez. Presa internațională susține că Barca și Inter negociază în continuare pentru aducerea lui Lautaro pe Camp Nou, iar împrumutul sau chiar transferul definitiv al lui Coutinho pe Giuseppe Meazza ar putea juca un rol important în cadrul afacerii.
În cazul în care Coutinho nu-și găsește rapid o nouă destinație, Barcelona va fi nevoită să-l oprească pe Camp Nou.
https://i.eurosport.com/2019/09/25/2683591.jpg

145 de milioane de euro a plătit Barca pentru Coutinho

Cariera lui Philippe Coutinho a luat o întorsătură neașteptată după transferul la Barcelona. 145 de milioane de euro au plătit catalanii pentru a-l aduce de la Liverpool, devenind cel mai scump jucător din istoria clubului. În vara anului trecut, Coutinho a plecat de la Barca după ce a avut mai multe evoluții sub așteptări.
El a fost cedat sub formă de împrumut la Bayern Munchen, clubul german având posibilitatea de a-l transfera definitiv în această vară, în schimbul sumei de 110 milioane de euro. Cu toate acestea, cei de la Bayern nu doresc să plătească această sumă pentru Coutinho, considerată prea mare, deși prestațiile brazilianului în tricoul campioanei Germaniei au fost destul de bune.

Jucătorii din Germania, obligați să doneze din propriile salarii

În momentul de față, cluburile din Bundesliga sunt puse într-o situație delicată, din cauza epidemiei de coronavirus care a afectat majoritatea campionatelor din Europa. Potrivit AS, Prim Ministrul Bavariei, Markus Soder, le-a transmis jucătorilor din Bundesliga că vor fi nevoiți să doneze o parte din salarii către angajații primelor 2 ligi de fotbal (per total, 56.000 de angajați), care ar putea avea mari probleme financiare din cauza suspendării sezonului.
Christian Seifert, Președintele Federației Germane de Fotbal, a explicat decizia respctivă, care încă nu a fost aplicată: "A fost propunerea lui Markus Soder și este susținută de mai multe persoane. Știu că echipele din Germania discutau acest aspect de ceva vreme cu jucătorii lor. Probabil au ajuns la o înțelegere."
Sezonul actual din Bundesliga a fost suspendat din cauza pandemiei până în luna aprilie. În funcție de gravitatea situației de luna viitoare, perioada de pauză s-ar putea prelungi, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
23/01/2022 LA 22:26