Barcelona nu se gândește să îl păstreze pe Coutinho pentru stagiunea viitoare, după expirarea împrumutului la Bayern. Catalanii iau în calcul varianta cedării în Premier League, Chelsea și Tottenham dorindu-l, dar în cursa pentru sud-american a intrat și Liverpool.
Viitoarea campioană a Angliei trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, astfel că Jurgen Klopp a confirmat deja că nu va face transferuri sonore. În schimb, lotul va fi afectat de plecările lui Lallana și Shaqiri, care vor să meargă la echipe unde să aibă șanse să evolueze constant.

Coutinho, varianta ideală pentru Liverpool

Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 11 ORE
În acest context, mijlocul lui Liverpool va avea de suferit, iar varianta Coutinho pare ideală. Brazilianul cunoaște perfect clubul, nu va avea probleme să se adapteze și e chiar o variantă pentru primul "11". Un trident Salah-Firmino-Mane susținut din spate de Coutinho e visul oricărui antrenor, fără îndoială.
Ca atare, oficialii de pe Anfield au făcut deja o ofertă de împrumut Barcelonei, iar aceasta are șanse bune de a fi luată în considerare. Astfel, Liverpool le va oferit catalanilor 14 milioane de lire pentru împrumutul pe un an al jucătorului, urmând ca în vara anului viitor să achite 49,5 milioane de euro pentru transferul definitiv.
O sumă mult sub ceea ce a primit de la Barcelona în 2018, când formația de pe Camp Nou a plătit 105 milioane de lire pentru transferul definitiv, dar una corectă, judecând după cât de mult a scăzut cota de piață a brazilianului în ultimii doi ani.
Coutinho poate ajuta orice echipă din lume, atunci când e la 100%. Îmi place Phil şi cred că e un fotbalist fantastic, dar costă mult, mult, mult, mult, mult, mult, mult prea mult. Nu e anul în care să facem o achiziţie atât de costisitoare. Nu e posibil transferul lui acum. Aşa cum am spus, să îl ai e o oportunitate fantastică pentru orice echipă, inclusiv pentru noi, dar eu sper că îşi va găsi forma, norocul şi liniştea la Barcelona | Jurgen Klopp, în august 2019
41 de goluri a marcat Coutinho pentru Liverpool în 152 de meciuri. El a evoluat pe Anfield între 2013 și 2018 și a devenit unul dintre cei mai bine cotați jucători din Premier League.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM 18 ORE
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42