Campioana en-titre din Premier League trece printr-o perioadă dificilă în campionat. Manchester City se află pe locul 3 în clasament, la 14 puncte în spatele liderului Liverpool. Formația pregătită de Guardiola a adunat patru înfrângeri în actualul sezon și are șanse din ce în ce mai mici să mai câștige titlul, după două sezoane în care a fost încoronată campioană în Anglia.
Guardiola a hotărât ca jucătorii săi să nu participe la petrecerea organizată de club cu ocazia sărbătorilor, pentru a nu repeta întâmplarea de anul trecut. La acea vreme, după petrecerea de Crăciun, mai mulți jucători au mers să continue distracția într-un club, până dimineața. Chiar dacă niciunul n-a lipsit de la antrenamentul din ziua următoare, scăderea de formă a fost vizibilă la următoarele două meciuri, pierdute împotriva lui Crystal Palace (3-2) și Leicester (2-1).
https://i.eurosport.com/2019/12/13/2735789.jpg
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22

Pep: "Arsenal are un stil aparte, trebuie să fim atenți"

Legat de meciul de pe Emirates, managerul spaniol consideră că Arsenal este în continaure periculoasă, în ciuda faptului că "tunarii" se află abia pe locul 9 în Premier League. Principalii oameni pe care Guardiola îi va lua în considerare în pregătirea partidei sunt Mesut Ozil și Alexandre Lacazette:
"Vom urmări meciul anterior al lui Arsenal, câștigat pe terenul lui West Ham. Trebuie să ne pregătim pentru orice, să ne gândim cum vor aborda partida. Cei de la Arsenal propun un stil aparte, cu multă calitate între linii, datorită jocului lui Ozil și Lacazette. David Silva este incert pentru duminică. Nu s-a antrenat deloc la ultimele două sesiuni, dar vom vedea ce se va întâmpla mâine.", a spus Guardiola la conferința de presă.
Pep a lămurit și zvonurile potrivit cărora mai mulți jucători ar putea părăsi echipa în această iarnă:
"Fotbaliștii care au început sezonul vor rămâne la echipă până la final.", a mai adăugat Guardiola.
În ciuda situației delicate din campionat, City a reușit calificarea din grupele UEFA Champions League, fără să piardă vreun meci. Următoarea confruntare a "cetățenilor" va fi duminică (ora 18:30) pe terenul lui Arsenal.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50