Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Criticată din toate direcțiile, Liverpool și-a cerut public scuze și a întors decizia: "Am greșit"

Sebastian Ujica

Actualizat 07/04/2020 la 09:22 GMT+3

Liderul din Premier League, FC Liverpool, a anunțat că și-a întors decizia de a trimite angajații în șomaj tehnic.

FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a anunțat luni seară că a luat decizia de a nu mai trimite angajații în șomaj tehnic, cerându-și scuze față de fani pentru faptul că "am ajuns la concluzia greșită". Deținătoarea UEFA Champions League și liderul din Premier League anunțase cu 24 de ore mai devreme că 200 de angajați vor fi trecuți în șomaj tehnic.
Cei de la Liverpool intenționau ca angajații să primească 80% din salariu de la Guvernul britanic pe timpul pandemiei, iar restul sumei să fie plătită de club astfel încât angajații să nu aibă pierderi financiare. Suma lunară pe care Liverpool o achită pentru angajații care nu țin lotul primei echipe este de 1.2 milioane de lire.

Liverpool și-a cerut scuze

Primul anunț al celor de la Liverpool a fost întâmpinat cu rumoare, în condițiile în care Liverpool este al 7-lea cel mai bogat club de fotbal din lume și a avut încasări record în ultimul an. Foști jucător ai echipei precum Jamie Carragher și Dietmar Hamann au criticat clubul pentru că se folosește de această schemă care a fost implementată pentru a ajuta companiile care riscă falimentul în această perioadă.
Cei de la Liverpool și-au cerut scuze pentru prima decizie, CEO-ul Peter Moore trimițând o scrisoare deschisă către fani prin care a explicat și cum s-a luat inițial această decizie.
Am consultat oamenii de decizie ca parte a procesului pentru a ajunge la cel mai bun rezultat pentru cei implicați. Au fost luate în calcul mai multe scenarii, inclusiv aplicarea schemei de păstrare a slujbei prin care Guvernul achită 80% din salariu și noi am achita 20%; aplicarea schemei cu garanția de a achita suma la o dată ulterioară sau, în al 3-lea rând, să găsim metode alternative de a acoperi cheltuielile din această perioadă.
Considerăm că am ajuns la concluzia greșită săptămâna trecută când am intenționat să apelăm la schema guvernamentală și să plasăm angajații în șomaj tehnic din cauza suspendării Premier League și ne pare cu adevărat rău pentru asta. Intențiile noastre au fost și sunt în continuare să ne asigurăm că toți angajații sunt protejați pe cât posibil de redundanță și/sau pierderea câștigurilor în această perioadă fără precedent
Suntem astfel determinați să găsim metode alternative de a continua să operăm cât timp nu au loc meciuri, metode care nu țin de schema guvernamentală | Peter Moore, CEO Liverpool
Este a doua oară când Liverpool își schimbă o decizie după ce aceasta a fost criticată inclusiv de proprii fani după ce, în 2016, au oprit creșterea prețului biletelor în urma reacției negative a suporterilor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo