Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cu Haaland, City devine echipa perfectă! De ce varianta "Kane" ar trebui uitată de Guardiola

Cristian Mihală

Publicat 17/03/2021 la 13:58 GMT+2

Rio Ferdinand, fost fundaş al lui United, consideră că Manchester City ar trebui să renunţe la aducerea lui Harry Kane şi să se concentreze pe semnătura lui Erling Haaland, starul Borussiei Dortmund. El este de părere că vârsta şi preţul norvegianului sunt atuurile vârfului de la Dortmund care a impresionat în acest sezon, în comparaţie cu Harry Kane.

Kane suffered his ankle injury in this challenge with Manchester City's Fabian Delph

Credit imagine: PA Sport

Articol scris de Romeo Ene
City se află pe primul loc în Anglia, având un avans de 14 puncte faţă de locul 2, ocupat de United. "Cetăţenii" s-au calificat în sferturile UEFA Champions League după ce au trecut de 'Gladbach cu 4-0 la general.

City caută înlocuitor pentru Aguero

Echipa lui Pep Guardiola caută un înlocuitor pe termen lung pentru Sergio Aguero, jucător care îi va părăsi pe englezi la sfârşitul sezonului. Barcelona este echipa care s-a arătat foarte interesată de serviciile vârfului, astfel rămâne de văzut unde va evolua din stagiunea viitoare. Atacantul naţionalei Angliei, în vârstă de 27 de ani, a fost considerat mult timp un jucător care ar putea să-l suplinească cu succes pe Aguero.
Acesta are 16 goluri marcate în Premier League în acest sezon, fiind pe locul 2 în topul golgheterilor. El are, de asemenea, 5 goluri marcate în ultimele 5 partide în care a evoluat pentru Tottenham. Însă, Haaland, în vârstă de 20 de ani, a uimit Europa în acest sezon şi este curtat de toate cluburile mari ale Europei.
Atacantul de la Dortmund ar costa, probabil, peste 120 de milioane de lire sterline, dar el este încă mai ieftin faţă de Kane. "Este dificil, acum un an sau 2 cred că Harry Kane ar fi fost prima lor alegere. Poate fi acel număr 10 de care au nevoie, poate coborî şi la mijlocul terenului, poate crea spaţii în apărările adverse. Cred că din cauza vârstei ar putea fi o preocupare preţul. Când vezi jucători precum Haaland, te gândeşti la longevitate, un jucător pe care te poţi baza foarte mulţi ani de acum înainte", a declarat Rio Ferdinand la BT Sport.

Henry, imposibil să aleagă între Haaland și Mbappe

La meciul lui Dortmund cu Sevilla, din returul optimilor UEFA Champions League, Haaland a avut un moment de descătuşare după ce a marcat al doilea gol din penalty. El a strigat către portarul Sevillei, Bono, imediat după ce a înscris. Legenda lui Arsenal, Thierry Henry, a afirmat că este foarte încântat să-l vadă pe atacant arătându-și personalitatea.
"Face parte din joc. Este frumos să vezi astfel de jucători", a spus Henry, la Sky Sport. Totuşi, legenda "tunarilor" a fost mai rezervată în momentul în care a venit vorba despre a alege un jucător dintre Haaland şi Mbappe. El a glumit, spunând: ''Nu pot alege împotriva compatriotului meu. Este foarte dificil de ales, cred că sunt 2 atacanţi diferiţi. Cum ar fi să-i ai pe cei 2 în echipă? Ce s-ar întâmpla".
Până să aleagă înlocuitorul lui Aguero, City se concentrează pe actualul sezon, unde poate face cvatrupla istorică. Următorul pas e în sferturile Cupei Angliei, unde va da peste Everton (sâmbătă, 19:30, Eurosport 1 și Eurosport Player).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo