Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cu Liverpool la psiholog. Măsurile impresionante luate pentru sănătatea mentală a jucătorilor

Cristian Mihală

Actualizat 24/03/2020 la 10:05 GMT+2

Presa engleză a aflat detalii despre ce se întâmplă cu jucătorii lui Liverpool în perioada de carantină impusă de COVID-19. Salah&Co sunt consiliaţi psihologic, mai ales că starea lor psihică e una precară, în condiţiile în care nu ştiu în ce măsură vor mai câştiga titlul.

FC Liverpool

Credit imagine: SID

Cu 25 de puncte avans faţă de campioana ultimilor doi ani, Manchester City, "cormoranii" aveau ca şi adjudecat titlul, băieţii lui Klopp trebuind să mai câştige doar două partide din ultimele nouă rămase pentru a fi matematic campioni. Un titlu aşteptat de toată suflarea de pe Anfield de 30 de ani, dar care în acest moment stă sub semnul întrebării din cauza coronavirus. Există mai multe scenarii, printre care şi anularea competiţiei de anul acesta şi, în consecinţă, considerarea sezonului nul, fără a fi desemnată o campioană.
În acest context, jucătorii lui Liverpool trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere psihic, la aceasta contribuind şi izolarea la care sunt supuşi de aproape două săptămâni.

Măsurile luate de Liverpool

Oficialii clubului au făcut toate demersurile necesare pentru ca fotbaliştii să gestioneze cât mai bine situaţia, iar Sportsmail a aflat că psihologul clubului, Lee Richardson, lucrează zilnic, prin skype cu jucătorii. Aceştia sunt învăţaţi să facă diferite exerciţii de respiraţie pentru relaxare şi sunt influenţaţi discret pentru a avea o atitudine pozitivă faţă de întreaga situaţie creată.
Mai mult, psihologul lui Liverpool le-a trimis fotbaliştilor un document intitulat "Mental Health & Well-being", în care se vorbeşte de acceptare şi control. "Tot ce putem face este să acceptăm că nu putem controla lucrurile în situaţia dată. Cum a spus şi managerul nostru, fotbalul nu mai e cel mai important în aceste momente. Sănătatea şi siguranţa sunt cele care contează", se arată în documentul pe care jucătorii de pe Anfield trebuie să îl citească regulat.
Nu în ultimul rând, băeiţii lui Klopp au fost îndemnaţi să nu posteze lucruri legate de coronavirus pe twitter sau alte reţele sociale, chiar dacă "pe piaţă" circulă o serie de meme-uri. Fotbaliştii trebuie să înţeleagă faptul că sute de mii de familii din întreaga lume au fost lovite de virus. Să faci o glumă în această direcţie poate fi extrem de nociv pentru cei afectaţi într-un fel sau altul de COVID-19. Jucătorii trebuie să fie, aşadar, responsabili, dar măsura are în vedere şi alt aspect: distanţarea de reţelele sociale are ca efect o stare mentală mai bună pentru jucători, care nu vor mai fi "bombardaţi" cu informaţii, reale sau nu, despre coronavirus.
În vârstă de 51 de ani, Richardson a fost adus în acest sezon la Liverpool, la cererea lui Klopp, care e atent la cele mai mici detalii când vine vorba de menţinerea unui echilibru în rândul celor care alcătuiesc echipa pe care o conduce.
"Încercăm să ne facem datoria, vrem să ştim că băieţii sunt pe mâini sigure. Lee a fost el însuşi jucător, apoi a încercat meseria de antrenor, înainte de a se dedica psihologiei. E persoana ideală, pentru că înţelege perfect prin ce trec jucătorii. E un om fantastic, nici nu a trebuit să îi conving pe băieţi să vorbească cu el, totul a venit natural, firesc. Toţi jucătorii sunt extrem de fericiţi că au o persoană la care pot apela cu încredere pentru orice problemă au", explicat Klopp în noiembrie coopotarea lui Lee Richardson în staff.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo