Manchester City a devenit matematic campioana Angliei, după ce Manchester United a pierdut pe teren propriu contra lui Leicester, scor 1-2.
Astfel, echipa de pe Etihad nu mai poate fi ajunsă de marea rivală din Manchester și poate sărbători al 7-lea titlu din istorie și al 5-lea din ultimii 9 ani. Pentru Pep Guardiola este al 3-lea titlu câștigat la cârma "cetățenilor".
City a început foarte slab acest sezon și puțini fani credeau că echipa va fi capabilă să se bată la titlu, dar geniul lui Guardiola a ieșit din nou la iveală și rezultatele nu au întârziat să apară.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
IERI LA 15:18

Pep Guardiola, principalul artizan al unui nou titlu câștigat de Manchester City

Manchester City, la fel ca toate echipele lui Pep Guardiola de altfel, are o slăbiciune fundamentală. În anumite situații, împotriva unor anumite echipe (Leicester City, de exemplu, în acest sezon), apărarea îl trădează pe Guardiola.
Pentru că echipele lui Pep reușesc să aibă mereu o proporție covărșitoare a posesiei - datorită atât talentului incredibil al jucătorilor dar și structurii bazate pe posesie propusă de spaniol - echipele sale fac terenul mai mic decât este de fapt.
Astfel, pentru că filosofia de atac a lui Guardiola se bazează pe manipularea formei defensivei adverse, spaniolul are nevoie ca formația sa să fie una compactă pentru a minimiza ocaziile create de adversari.
Problema este că, pentru că echipa sa are o astfel de strategie care presupune un pressing și contrapressing avansate, acest lucru lasă vulnerabilă defensiva pentru pasele filtrante, care pot oferii spații destul de mari pentru atacanții adverși. La începutul acestui sezon, calitatea ocaziilor adversarilor lui City a crescut semnificativ.
Multă lume l-a criticat pe Guardiola și pe bună dreptate - stilul acesta de joc îi pune în poziții vulnerabile pe fundași, de unu la unu, atunci când pressingul este învins. Este dificil să te aperi când ai atât de mult spațiu liber în spate.
Este un efect natural al acestui stil de joc - dacă ai tot timpul mingea și ești de-a dreptul cantonat în jumătatea adversă, atunci când contra-pressingul tău eșuează, ai o problemă foarte mare.
Salvarea a venit în acest sezon de la noul cuplu de fundași centrali, format din nou venitul Ruben Dias și reinventatul John Stones. Cei doi sunt confortabili să se apere chiar și cu spațiile mari create în echipă. Faptul că Guardiola are acum doi fundași centrali care sunt dispuși să se apere avansat și cu spații mari în spate a schimbat cu totul jocul lui City.
Acum că au această siguranță în apărare, Manchester City poate ataca cu mult mai multă încredere și fix asta a și făcut. Atât în Premier League, cât și în UEFA Champions League, acolo unde au controlat fără probleme majoritatea partidelor.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22