Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a ajuns Liverpool să aibă cu 21 de puncte mai puţin decât în acelaşi moment al sezonului trecut

Cristian Mihală

Actualizat 22/01/2021 la 14:15 GMT+2

Mark Lawrenson, fosta legendă a lui Liverpool din anii 1980, a analizat la BBC cauzele reculului campioanei Angliei.

Sadio Mane of Liverpool with Burnley's Ashley Westwood during the Premier League match between Liverpool and Burnley at Anfield on January 21, 2021 in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

După 68 de meciuri fără înfrângere pe Anfield, Liverpool a pierdut cu Burnley, scor 1-0. Este doar ultimul meci dezamăgitor dintr-o serie de 5, iar "cormoranii" nu au mai marcat în cel mai puternic campionat al lumii de pe 27 decembrie, din remiza 1-1 cu WBA.

Cauzele reculului la Liverpool

Ofensiva suferă, fundaşii laterali nu mai sunt la fel de utili în atac precum erau în stagiunile trecute, iar ritmul e mult mai lent. La asta se adaugă faptul că echipa a pierdut mult de la mijloc în sus prin retragerea/retragerile lui Fabinho şi Henderson, aşa cum s-a întâmplat cu Manchester United, când Klopp a jucat cu doi închizători pe posturile de fundaşi centrali. Robertson a reuşit sezonul trecut două goluri şi 12 assisturi, în timp ce Alexander-Arnold a stat şi mai bine, cu 4 reuşite şi 15 pase decisive. În acest sezon, Trent, spre exemplu, e de nerecunoscut, având doar două pase decisive până la jumătatea stagiunii.
Mark Lawrenson, fostul mare fundaş de pe Anfield, a explicat de ce factorii menţionaţi mai sus şi-au pus amprenta negativ asupra exprimării în teren a băieţilor lui Klopp.
"Fundaşii laterali ai lui Liverpool nu mai ajută la fel de mult atacul pentru că adversarele au învăţat cum să stea în teren, cum să îi blocheze. Fabinho sau Henderson - uneori chiar amândoi - joacă acum fundaşi centrali, astfel se pierde calitate la mijloc. Şi asta e o problemă pe fază ofensivă. În sezonul trecut, Liverpool juca mai direct, ajungea mai uşor la poartă, acum întotdeauna există o atingere în plus o întârziere a jocului. Ritmul care se pasează, în general, a scăzut mult şi asta are impact asupra golurilor marcate", a explicat Mark Lawrenson pentru BBC.
Mark Lawrenson a evoluat pe Anfield în perioada 1981-1988. A cucerit 5 titluri cu Liverpool şi Cupa Campionilor Europeni (1983-1984).
Liverpool e acum la 6 puncte distanță de liderul Manchester United, iar titlul e în mare pericol. Nu diferența de puncte e cea care ridică neapărat probleme, ci faptul că trupa lui Solskjaer și Manchester City par la alt nivel decât campioana. "Cormoranii" au acum cu 21 de puncte mai puţin decât aveau în acelaşi moment al sezonului, stagiunea trecută.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo