Raheem Sterling a venit la Manchester City cu un an înainte ca Pep Guardiola să părăsească Bayern Munich, în iulie 2015, pentru aproape 60 de milioane de euro. După un prim sezon în care nu a surprins la City, el a fost convocat la echipa națională a Angliei pentru campania din 2016 de la Euro, atunci când Anglia a fost eliminată în faza optimilor.
Chiar dacă nu a impresionat la început, lucrurile s-au îmbunătățit după venirea lui Pep Guardiola. Directorul sportiv al lui City, Txiki Begiristain, l-a adus pe Sterling la City știind că Guardiola va prelua echipa: "Avea o strălucire, o capacitate să dea peste cap piața transferurilor. Este exploziv și mai presus de toate, știe să folosească ritmul pentru a fi eficient în fața porții. Chiar de atunci se vedea clar că este un fotbalist căruia îi place să aibă inițiativa".

Raheem Sterling, "șlefuit atent" de Pep Guardiola și Mikel Arteta

Fotbal
Cine sunt favoriții la cucerirea Balonului de Aur cu doar trei luni înainte de acordarea trofeului
31/08/2021 LA 07:04
Instinctul lui Begiristain s-a dovedit a fi corect, asta pentru că eficiența lui a crescut foarte mult de când Pep Guardiola a preluat echipa. În primul sezon, când antrenor era Manuel Pellegrini, Sterling a înscris doar șase goluri în campionat, iar până la începutul returului, el și-a pierdut locul de titlular în echipă, asta în ciuda potențialului lui foarte mare. Totuși, schimbarea ulterioară de pe banca tehnică a contat foarte mult în psihicul lui Sterling.
"Uriașa sumă de transfer a părut mincinoasă din cauza lipsei de încredere pe care o avea el. Noi îl voiam mai aproape de zona de pedeapsă. Parcă îi era frică de gol la început. Noi voiam ca el să fie jucătorul care să ne aducă golul la fiecare meci, să genereze pericol în jumătatea adversă. Ne-am dorit să-și piardă acea teamă, să creadă în el, să creadă că poate fi cel mai bun", a explicat Mikel Arteta, secundul lui Guardiola la Manchester City. Fostul jucător al lui Arsenal a povestit cum Sterling era static atunci când primea mingea, însă de când a venit Guardiola la cârma echipei, Sterling s-a transformat ușor ușor într-o variantă engleză a lui Romario.
Cheia în transformarea lui Sterling a fost accelerarea atacantului englez. Analiza realizată de Guardiola a surprins asemănarea lui Raheem cu Romario, iar de aici a început transformarea. "Pe Romario îl vedeam așteptând, știind că poate în orice moment să prindă viteză departe de jucătorul lui de marcaj. Sterling s-ar putea descurca mai bine decât o face acum. Desigur, sunt foarte bucuros pentru tot ce a reușit până acum", a scris Guardiola în cartea Pep’s City: The Making of a Superteam.
Fotbal
Guardiola nu a vrut, iniţial, să îl aducă pe Ronaldo la City. Cum a fost convins
27/08/2021 LA 07:37
Serie A
Juventus a făcut lista cu posibilii înlocuitori ai lui Ronaldo! Cine se află în atenția italienilor
26/08/2021 LA 08:57