Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a evitat Sir Alex Ferguson un conflict între Ronaldo și Rooney, în perioada Manchester United

Cosmin Cioboata

Actualizat 15/04/2020 la 16:02 GMT+3

Gary Neville a povestit un moment inedit din perioada petrecută la Manchester United, sub comanda legendarului Sir Alex Ferguson.

ronaldo rooney

Credit imagine: Eurosport

Fostul fundaș al "diavolilor roșii" și al naționalei Angliei a dezvăluit că, la un moment dat, nu mai voia să fie căpitan și susținea că alți coechipieri puteau îndeplini mult mai bine acel rol. Neville a mers să discute cu Ferguson plin de încredere, fiind aproape sigur că managerul va preda banderola altcuiva.
În ciuda așteptărilor sale, Neville s-a lovit de refuzul categoric al lui Sir Alex, care i-a spus că va rămâne căpitan, alături de Ryan Giggs, pentru a menține pacea într-un vestiar cu nume uriașe.
"M-am accidentat la un an după ce am primit banderola de căpitan și simțeam că nu mai sunt în stare să am această responsabilitate. Înaintea noului sezon, am mers să vorbesc cu Sir Alex (n.r. - Ferguson). I-am spus că avem o echipă plină cu personalități puternice și că aș fi vrut să predau banderola. Răspunsul său a fost: 'Vei purta în continuare nenorocita aia de banderolă, fiule! Tu și Giggs (n.r. - Ryan) o veți purta prin rotație'.
Dacă îl numesc căpitan pe Ronaldo, Rooney va fi nemulțumit. Dacă primește Vidic banderola, va fi nemulțumit Ferdinand. Noi eram polițiștii în vestiar și făceam o treabă bună, dar nu mă mai simțeam nevrednic de acest rol.", a povestit Neville, pentru SkySports.

Neville: "Nu am putut să devin noul Roy Keane"

Gary Neville a fost căpitanul lui Manchester United timp de 5 sezoane, începând cu anul 2005 când a primit banderola de la Roy Keane. După o carieră minunată, în care a bifat 598 de apariții pentru "diavolii roșii", Neville recunoaște că a avut un șoc uriaș când a aflat că este noul căpitan de pe Old Trafford.
"L-am avut căpitan pe Roy Keane timp de 10 ani, iar atunci când a plecat s-a întâmplat repede și neașteptat. A fost un șoc imens pentru că nu puteai să-l înlocuiești pe Roy. Am lucrat cu el, Bryan Robson și Steve Bruce. Cu toții erau jucători speciali, cu o influență puternică în vestiar.
Nu am putut să fiu noul Roy. În cei 5-6 ani în care am împărțit banderola cu Giggs și Scholes, am muncit împreună ca să ne asigurăm că atmosfera din vestiar este cea potrivită.", a mai povestit Neville.
În cei 19 ani petrecuți pe Old Trafford, Gary Neville a câștigat 20 de trofee, printre care 8 titluri de campion al Angliei și 2 Champions League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo