Etapa a 22-a, luna ianuarie. Cu doar 16 meciuri înainte de finalul sezonului, Sheffield United se află pe locul 6 în clasamentul din Premier League. 32 de puncte, la doar 5 în spatele celor de la Chelsea, echipa aflată pe ultima poziție care duce în UEFA Champions League.
Sheffield United este revelația acestui sezon în Premier League. Echipă nou-promovată care a încasat doar 21 de goluri până acum. Doar Liverpool a primit mai puține goluri, în timp ce Leicester a încasat și ea 21 de goluri. Victorii cu Arsenal și Everton, puncte obținute în deplasări la Chelsea și Tottenham, egal pe propriul teren cu Man United.
Unul dintre motivele acestei reușite a antrenorului Chris Wilder, cel care are același lot cu care a obținut promovarea în sezonul precedent, este lipsa accidentărilor. Sheffield a putut să folosească până acum 9 dintre jucătorii de bază în aproape fiecare meci!
Premier League
Chelsea, ce lovitură! Londonezii au perfectat transferul unuia dintre marii absenți de la Mondial
28/11/2022 LA 16:36
5 dintre jucători au fost titulari în fiecare dintre cele 22 de etape. Cei 4 din defensivă, plus Oliver Norwood. Doar Wolverhampton a avut mai mulți jucători titulari în toate meciurile. Însă singurul motiv pentru care Sheffield nu a avut și ea 6 jucători titulari în fiecare etapă este interdicția de a-l folosi pe portarul Dean Henderson în partida cu Man United din noiembrie, Henderson fiind împrumutat de la United.
John Egan și John Lundstram au jucat și ei titulari în 21 de etape, John Fleck a ratat 3 meciuri până acum din cauza unei accidentări la gleznă și a unei suspendări. La partida cu West Ham, Sheffield nu avea niciun jucător accidentat, deși meciul venea după perioada intensă din decembrie și începutul lui ianuarie!

Ziua de marți: teroare

Unul dintre secretele lui Chris Wilder este modul în care echipa este pusă la punct fizic. Iar ziua de marți este privită de toți jucătorii echipei ca una teribilă: 3 sesiune ce au menirea să-i scoată pe jucători din zona de confort. Exerciții care cresc în intensitate, iar la final ture de teren ce par interminabile. Chiar și Chris Basham, recunoscut pentru rezistența sa fizică, se plânge de efortul depus în această zi de antrenament.
Absența accidentărilor este o dovadă a muncii pe care o depunem pentru condiția fizică și a muncii pe care o depunem în afara luminii reflectoarelor. Vei avea mereu în meciuri contacte care pot duce la accidentări. Asta face parte din joc, nu poți să faci ceva în această privință. Însă există anumite probleme pe care vrei să le eviți și am reușit asta. Există un element de noroc când vine vorba de accidentări, dar și un element de condiționare fizică și de muncă în afara terenului | Chris Wilder
Zilele de luni și marți sunt extrem de intense din punct de vedere fizic, pentru că Wilder să le ofere ziua de miercuri liberă jucătorilor, de fiecare dată când are posibilitatea. În ziua de joi se anunță formula de start pentru weekend și se lucrează tactic, pentru ca vinerea să aibă loc un antrenament ușor, la care se lucrează centrările, finalizările și anumite faze de joc, în funcție și de următorul adversar.
Antrenamentele sunt mai tari decât orice am trăit până acum. Foarte intens, ca un meci. Asta e ceva cu care încă mă obișnuiesc. Primele luni au reprezentat un șoc pentru sistem. Nu poți pune la îndoială metodele. Clubul le are de ceva ani și se poate vedea cât de energici sunt jucătorii. Totul ține de ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise. Nu este o întâmplare că suntem atât de puternici fizic și că putem alerga atât de mult | Oliver McBurnie
Cele mai interesante transferuri sunt comentate în vlogul LIVE TRANSFERS care este în fiecare luni și vineri, pe tot parcursul lunii ianuarie, de la ora 18 pe pagina de Facebook Eurosport.
https://i.eurosport.com/2020/01/07/2748208.jpg
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39