Pare greu de crezut că City nu va reuși să treacă de Palace, însă fragilitatea demonstrată de Otamendi în centrul apărării s-ar putea să îi coste pe elevii lui Guardiola. City are capacitatea de a trece, totuși, peste momentele dificile: după ce au pierdut cu 2-1 la Newcastle în februarie, campioana s-a impus fără probleme în fața lui Arsenal cinci zile mai târziu, în ceea ce avea să fie prima victorie dintr-o serie de 14.
Înfrângerea de la Norwich din acest sezon a fost urmată de o victorie cu Șahtior Donetsk cu 3-0 dar și de lecția de fotbal administrată lui Watford, într-un meci câștigat cu 8-0 de City.
Cu toate acestea, City pare mai vulnerabilă în acest sezon, mai ales după plecarea lui Vincent Kompany și accidentările suferite de Aymeric Laporte și John Stones. Practic, Guardiola a avut la dispoziție trei fundași centrali, dintre care doi s-au accidentat. Drept urmare, spaniolul a fost nevoit să îl reprofilieze pe Fernandinho pentru a face un parteneriat în centrul apărării cu Otamendi, cel care nu a avut evoluții chiar strălucitoare în acest sezon.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Pentru a încerca să acopere această gaură, Guardiola a jucat la mijloc cu Gundogan și Rodri pentru a oferi protecție mai mare defensivei.
Deocamdatăsoluțiile nu par să fie ideale iar City a arătat nesiguranță defensivă de când s-a accidentat Laporte. Astfel, echipa lui Guardiola a căutat să fie mai agresivă pe faza ofensivă pentru a compensa.
De când s-a accidentat Laporte în meciul cu Brighton, Norwich, Everton și Wolves au avut un xG (număr de goluri pe care ar fi trebuit să le marcheze având în vedere ocaziile create) de peste 1. Cu excepția poate lui Wolves, acestea nu sunt echipe la care te-ai aștepta să își creeze ocazii mari cu Manchester Cty.
https://i.eurosport.com/2019/04/08/2561087.jpg
Conform Manchester Evening News, John Stones se va întoarce cu Crystal Palace, însă englezul nu s-a dovedit a fi la fel de sigur ca belgianul Kompany. Revenirea lui Laporte va fi crucială, însă acest lucru s-ar putea întâmpla abia în 2020.
Problema la Manchester City este că pentru a rezolva problemele din apărare, Guardiola pare să fi sacrificat o parte din potențialul ofensiv al echipei. Guardiola ar putea să încerce să îl scoată din primul ”11” pe Gundogan și să introducă încă un jucător ofensiv la mijloc. Chiar dacă acest lucru înseamnă că Rodri va rămâne singur pentru a proteja apărarea, atacul lui City va compensa cu siguranță.
Până la urmă, cea mai bună apărare este atacul iar Guardiola nu are la dispoziție noi fundași cel puțin până în ianuarie. Drept urmare, dacă City se va concentra pe atac, va controla partidele și își va impune stilul, echipa lui Guardiola va face uitată fragilitatea din defensivă.
Premier League este transmis în direct și exclusivitate pe Eurosport 1.
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50