Ruud Van Nistelrooy a ajuns la Manchester United în 2001, după ce impresionase în Olanda la PSV Eindhoven. Masivul atacant batav s-a adaptat repede în Premier League și a devenit un jucător de bază în echipa lui Sir Alex Ferguson.
Man United a terminat sezonul 2001-2002 pe locul 3, în spatele lui Arsenal și Liverpool, iar marele antrenor scoțian al "diavolilor" a fost foarte supărat pe jucătorii săi. Van Nistelrooy a avut un sezon fantastic, în care a marcat 23 de goluri numai în Premier League și avea șansa de a câștiga titlul de golgheter, dar a fost privat să lupte pentru acest trofeu până în ultima clipă.

Van Nistelrooy: "M-a durut foarte mult la acea vreme"

Premier League
"Ar fi avut o problemă uriașă!" Ce spune Figo despre revenirea lui Ronaldo la Manchester United
ACUM O ORĂ
"L-am admirat foarte mult pe Henry, i-am studiat jocul. Voiam să concurez cu el pentru a-mi crește nivelul jocului. Mă luptam pentru titlul de golgheter în Premier League. Dar în ultimul joc al sezonului, Ferguson a decis să mă lase în afara lotului. Mi-a spus: „Nu vei câștiga titlul de golgheter, fiule, noi nu am câștigat liga”. Nu am fost nici măcar pe bancă. M-a durut foarte mult la acea vreme. Nici nu vă puteți imagina.", a spus Van Nistelrooy în cadrul unui dialog pe Youtube cu fostul său coleg de la United, Rio Ferdinand.
În acel sezon, Van Nistelrooy a rămas cu 23 de goluri în campionat, iar Thierry Henry a ieșit golgheter, francezul având 24 de reușite. Olandezul s-a revanșat însă în sezonul imediat următor, când a înscris 25 de goluri și a câștigat și trofeul pentru cel mai bun marcator, iar United a redevenit campioana Angliei. Van Nistelrooy a cucerit titlul de golgheter și în La Liga, în tricoul lui Real Madrid (2006-2007, 25 de goluri).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Ronaldo, antrenor la United în mai puțin de doi ani! Anunțul unui fost tehnician din Premier League
IERI LA 16:53
Liga
"Ce Barcelona e asta?". Koeman, AMR 3 zile! Spaniolii anunță că soarta olandezului e pecetluită
21/09/2021 LA 09:57