De ce a demisionat Greg Clarke?

Președintele Federației Engleze (FA), Greg Clarke, și-a prezentat demisia după ce a folosit un limbaj ”inacceptabil” referindu-se la jucătorii de culoare. Clarke a declarat că este ”profund întristat” de jignirea provocată după ce s-a referit la ”coloured footballers” (jucători ”colorați”).
Comentariile sale au fost făcute în contextul în care vorbea despre abuzurile primite de jucătorii de culoare pe rețelele sociale în fața reprezentanților guvernului britanic. Clarke a fost criticat și pentru că a afirmat că la jucătorii gay este vorba de ”o alegere în viață”. El a afirmat și că tinerele jucătoare de fotbal nu vor să fie lovită mingea prea tare spre ele, susținând că a aflat acest lucru de la un antrenor.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
IERI LA 07:52
Mai mult, Clark a afirmat că ”sunt mult mai mulți asiatici decât persoane de culoare” la departamentul de IT al federației ”pentru că au interese diferite în carieră”.
Comentariile lui Clarke nu fac decât să seteze și mai bine toate stereotipurile deja impregnate în populația generală despre minorități și perpetuează astfel viziuni înguste despre categorii de oameni diverși.

Ghidul Eurosport UK pentru a fi un campion al diversității

Colegii de la Eurosport Uk au făcut un scurt ghid în pași simpli dacă vrei să fii un adevărat campion al diversității, așa cum susținea Clarke că vrea să fie.
1. Nu face comentarii rasiste.
După ce și-a cerut scuze că a folosit cuvântul ”coloured”, Clarke a răspuns la o altă întrebare susținând că ”sunt mult mai mulți asiatici decât persoane de culoare” la departamentul de IT al federației ”pentru că au interese diferite în carieră”.
2. Nu face comentarii sexiste
Clarke susține că fetelor tinere nu le place să fie lovite cu mingea. Într-adevăr o afirmație care merită spusă - știm cu toții că băieților și bărbaților le place foarte mult, fiind practic activitatea lor preferată. Cine nu vrea o minge sănătoasă în față?
3. Nu face comentarii homofobe
Nu avea cum să se oprească acolo, bineînțeles. Greg Clarke consideră că a fi gay este o alegere în viață. Când ocupi o funcție importantă precum cea de președinte al FA, este bine să te documentezi înainte să faci astfel de afirmații care pot avea consecințe reale.
Organizația antirasistă Kick It Out a informat că astfel de comentarii precum cele ale lui Greg Clarke trebuie ”aruncate în coșul de gunoi al istoriei”.ț
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
25/09/2021 LA 11:55
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
25/09/2021 LA 09:31