The Telegraph a obținut un document numit ”Revitalizarea” prin care se propun schimbări majore, printre care reducerea numărului de echipe din Premier League la 18, renunțarea la Cupa Ligii și Supercupei Angliei precum și modificarea sistemului de promovare. Principalii actori care susțin aceste modificări sunt Liverpool și Manchester United.
The Telegraph subliniază faptul că Fenway Sports Group, patronii lui Liverpool, sunt cei care au redactat documentul cu susținerea celor de la Manchester United. Conform jurnaliștilor englezi, cele două cluburi se așteaptă să fie susținute de Manchester City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.
La schimb cu aceste schimbări, care vor modifica regulile jocului care se află în vigoare încă de la formarea Premier League în 1992, cluburile din EFL (English Football League - ligile inferioare Premier League) vor primi un pachet ”de salvare” de peste 250 de milioane de lire pentru a face față crizei COVID-19.
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
IERI LA 11:55

Cum vor marile cluburi să schimbe fotbalul

Planurile implică schimbarea structurii fotbalului englez. Premier League ar rămâne cu doar 18 echipe. Cupa Ligii și SuperCupa Angliei nu vor mai avea loc. De asemenea, se va juca un play-off între ocupanta locului 16 din Premier League și cele care au încheiat Championship pe locurile 3,4 și 5.
Mai mult, puterea va rămâne în mâinile celor puternici, din așa-zisa elită a fotbalului. Drept urmare, dacă acum fiecare club din Premier League primește un vot pentru deciziile importante și este nevoie ca 14 cluburi să se pună de acord pentru ca o decizie să fie luată, acest lucru s-ar schimba. Conform noului plan, cele care vor lua deciziile vor fi cluburile din Top 6 plus Everton, Southampton și West Ham.
Președintele EFL, Rick Parry, se pare că este de acord cu aceste propuneri după ce a negociat deja cu cei de la Liverpool și Manchester United.
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
IERI LA 09:31
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
IERI LA 08:29