The Telegraph a obținut un document numit ”Revitalizarea” prin care se propun schimbări majore, printre care reducerea numărului de echipe din Premier League la 18, renunțarea la Cupa Ligii și Supercupei Angliei precum și modificarea sistemului de promovare. Principalii actori care susțin aceste modificări sunt Liverpool și Manchester United.
The Telegraph subliniază faptul că Fenway Sports Group, patronii lui Liverpool, sunt cei care au redactat documentul cu susținerea celor de la Manchester United. Conform jurnaliștilor englezi, cele două cluburi se așteaptă să fie susținute de Manchester City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.
La schimb cu aceste schimbări, care vor modifica regulile jocului care se află în vigoare încă de la formarea Premier League în 1992, cluburile din EFL (English Football League - ligile inferioare Premier League) vor primi un pachet ”de salvare” de peste 250 de milioane de lire pentru a face față crizei COVID-19.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM O ORĂ

Cum vor marile cluburi să schimbe fotbalul

Planurile implică schimbarea structurii fotbalului englez. Premier League ar rămâne cu doar 18 echipe. Cupa Ligii și SuperCupa Angliei nu vor mai avea loc. De asemenea, se va juca un play-off între ocupanta locului 16 din Premier League și cele care au încheiat Championship pe locurile 3,4 și 5.
Mai mult, puterea va rămâne în mâinile celor puternici, din așa-zisa elită a fotbalului. Drept urmare, dacă acum fiecare club din Premier League primește un vot pentru deciziile importante și este nevoie ca 14 cluburi să se pună de acord pentru ca o decizie să fie luată, acest lucru s-ar schimba. Conform noului plan, cele care vor lua deciziile vor fi cluburile din Top 6 plus Everton, Southampton și West Ham.
Președintele EFL, Rick Parry, se pare că este de acord cu aceste propuneri după ce a negociat deja cu cei de la Liverpool și Manchester United.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
IERI LA 10:38
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
IERI LA 07:39