Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Curățenie la Liverpool! După Shaqiri, Klopp renunță la alți 4 jucători

Cristian Mihală

Publicat 23/08/2021 la 11:44 GMT+3

Jurgen Klopp e gata să se despartă de alți fotbaliști, după ce Liverpool s-a înțeles cu Lyon pentru cedarea lui Shaqiri. Cu banii obținuți, tehnicianul german speră să aducă 1 sau 2 jucători care să îi fie extrem de utili într-o stagiune lungă, în care "cormoranii" sunt implicați în 4 competiții.

Diogo Jota of Liverpool FC, Liverpool FC coach Jurgen Klopp, James Milner of Liverpool FC, Xherdan Shaqiri of Liverpool FC, Lisandro Martinez of Ajax, Takumino Minamino or Liverpool FC during the UEFA Champions League match in group D

Credit imagine: Getty Images

Liverpool nu a fost foarte activă pe piața transferurilor la capitolul achiziții, astfel că tehnicianul german speră că, odată cu cedarea câtorva jucători, să obțină bugetul necesar pentru aducerea a 1-2 jucători cheie, care să fie soluții pentru primul "11".
"Cormoranii" s-au înțeles deja cu Lyon pentru Shaqiri, dar urmează alte noi plecări de pe Anfield. Nu e vorba de jucători de prim plan, ci de fotbaliști care nu intrau în planurile staffului tehnic, dar care vor rotunji bugetul de transferuri.
Principalul vizat este Divock Origi, în schimbul căruia oficialii de pe Anfield speră să obțină o sumă apropiată de 20 de milioane de euro. Vârful belgian de 26 de ani a figurat stagiunea trecută în doar 17 partide, în toate competițiile, de cele mai multe ori intrând pe final de joc.
În contextul transferului lui Konate și a revenirilor lui Van Dijk, Matip și Joe Gomez (toți absenți pe termen lung stagiunea trecută, din cauza accidentărilor), apărarea e asigurată, astfel că Jurgen Klopp îl va ceda și pe Nathaniel Phillips. În schimbul fundașului de 24 de ani, Liverpool cere aproximativ 10 milioane de euro.
Loris Karius și Sheyi Ojo vor fi și ei cedați, dar mai mult ca sigur că în cazul lor nu va fi vorba de sume transfer relevante, fiind doi fotbaliști care nu au confirmat.

Klopp, genial pe piața tranferurilor

În ultimii ani, Liverpool a reușit să vândă excelent, bugetul de transferuri al lui Klopp fiind rotunjit serios de plecări pe bani grei a unor jucători care nu aveau "față" de primul "11".
Evident, în această listă nu îl putem include pe Coutinho, care era un punct fix pe Anfield (transferat pentru 135 de milioane de euro la Barcelona), dar trebuie spus că până și această plecare a generat un plus uriaș pentru club: cu banii pe brazilian, Klopp i-a adus pe Van Dijk și Alisson, doi jucători extrem de importanți în cucerirea Champions League și a titlului.
Cele mai profitabile plecări de la Liverpool în istoria recentă
  • Christian Benteke - 31 milioane de euro (Crystal Palace)
  • Danny Ings - 29 milioane de euro (Southampton)
  • Mamadou Sakho - 28 milioane de euro (Crystal Palace)
  • Rhian Brewster - 26 milioane de euro (Sheffield United)
  • Dominic Solanke - 21 de milioane de euro (Bournemouth)
  • Jordon Ibe - 18 milioane de euro (Bournemouth)
  • Joe Allen - 15 milioane de euro (Stoke)
  • Harry Wilson - 14 milioane de euro (Fulham)
  • Danny Ward - 14 milioane de euro (Leicester)
  • Dejan Lovren - 12 milioane de euro (Zenit)
Total: 208 milioane de euro
Cu aceste plecări, realizate în ultimii 5 ani (am luat în calcul doar transferurile de peste 10 milioane de euro), Klopp a obținut mai mult decât a cheltuit, în total, pentru aducerea lui Van Dijk, Mo Salah, Firmino și Mane.
Acum, în actuala fereastră de mercato, Klopp speră să obțină din plecări aproximativ 40 de milioane de euro, pe care să îi redirecționeze către un fotbalist de atac. Mijlocul este complet, germanul având mare încredere în Curtis Jones și Harvey Elliott.
După două victorii facile în campionat, cu Norwich și Burnley, pentru Liverpool urmează marele test cu Chelsea, deținătoarea Champions League. Derbyul etapei 3 din Premier League va fi sâmbătă, de la 19:30, pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo