La începutul sezonului, Everton era văzută de mulți specialiști, alături de Leicester, singura în măsură să încurce socotelile în "Big6". După 6 runde, trupa lui Marco Silva se găsește pe un dezamăgitor loc 14, cu doar trei puncte deasupra zonei retrogradării. Marea rivală din oraș, Liverpool, are deja dublul punctelor "albaștrilor". Dar, ceea ce îi nemulțumește cel mai mult pe fani e că formația lor arată ca o echipă mică, deși beneficiază de mulți jucători de calitate, capabili să formeze un grup cu pretenții în Premier League.

Goodison Park, o fortăreață? În deplasare, dezastru pentru Everton

În ultimele luni, Everton a evoluat foarte bine pe teren propriu. De la înfrângerea cu City, din martie, doar Liverpool a împiedicat-o pe trupa de pe Goodison să înscrie pe teren propriu, aceasta câștigând 19 din cele 21 de puncte puse în joc. Mai mult, în celelalte 7 partide jucate acasă, "caramelele" primiseră un singur gol, de la Wolverhampton.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM O ORĂ
În acest context, înfrângerea cu Sheffield a fost una total neașteptată, dar a ridicat pentru suporteri o serie de întrebări. Aceștia par că și-au pierdut răbdarea cu Marco Silva, pe care l-au fluierat copios la ieșirea de pe tunelul ce duce la vestiare, acuzându-l că se comportă ca un antrenor de echipă mică și că nu îl interesează ca Everton să impună respect în fața adversarilor.
Cifrele par să le dea dreptate fanilor, Everton comportându-se în multe momente ca o formație care are ca scop evitarea retrogradării. Dovadă și faptul că nu contează în deplasare. În ultimele 6 meciuri pe teren străin, Everton e fără victorie și, mai mult, a reușit să înscrie de doar două ori.
Acest fapt pare a fi marele najuns al tehnicianului care conduce trupa de pe Goodison: în 43 de meciuri în deplasare la cârma lui Hull, Watford și Everton, Marco Silva a reușit doar 9 victorii.
"Încă avem mult de muncă, trebuie să fim mult mai agresivi și mai cinici în fața porții. De asemenea, trebuie să avem grijă în apărare, le oferim prea ușor adversarilor șanse să marcheze", a spus Silva după confruntarea împotriva nou-promovatei.
Frustrarea fanilor e cu atât mai mare cu cât Everton pare să aibă calitate. Din punct de vedere al posesiei, "caramelele" se prezintă impecabil (56,9%), fiind depășită la acest capitol doar de Manchester City (64,6%) și de Liverpool (59,8%). Adică formațiile care domină Premier League și care și în acest sezon vor face din lupta la titlu o bătălie în doi.
Everton încă nu a câștigat vreun meci în momentul în care a fost condusă, în mandatul tehnicianului portughez, semn că suferă la capitolul mentalitate. Iar ineficiența din fața porții e cu adevărat îngrijorătoare: 5 goluri din 79 de șuturi, 3 dintre ele fiind marcate împotriva marii dezamăgiri a sezonului, Wolves (locul 19).
Marco Silva speră la un reviriment, care să îi ofere șanse să își pună în aplicare planul, însă următoarea etapă îi aduce unul dintre cele mai grele meciuri ale sezonului: contra lui City, formație care tocmai a marcat de 8 ori împotriva lui Watford.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53