"Vom organiza pentru jucătorii lui Liverpool o gardă de onoare. Merită acest lucru", a confirmat Guardiola după ce Salah&Co au cucerit titlul după o pauză de 30 de ani.
Momentul în sine e văzut drept unul în care învinsul se înclină în fața învingătorului și a devenit extrem de la modă în ultimii ani. Danny Murphy, fotbalist care a evoluat între 1997 și 2004 pe Anfield, perioadă în care a strâns și 9 selecții la naționala Angliei, vede lucrurile total diferit.
"Kevin de Bruyne e cel mai bun mijlocaș din lume, probabil, și va trebui să aplaude unii jucători care nu sunt în stare nici să își lege șireturile", a fost verdictul dur al lui Murphy, într-o intervenție la talkSport.
Premier League
Kevin de Bruyne nu are îndoieli în privința Balonului de Aur: "El merită să câștige"
ACUM 6 ORE

De ce e Murphy împotriva "gărzii de onoare" la City - Liverpool

Fostul mijlocaș al "cormoranilor" este atât de împotriva unei "gărzi de onoare" pentru că este sigur că jucătorii formației pierzătoare nu sunt sinceri în demersul lor. El a explicat care e mecanismul din gândirea celor mai mulți dintre fotbaliști, astfel că un asemenea gest poate să pară fair-play, dar nu e făcut de nimeni din inimă.
"Se vrea o chestie de respect, o chestie care trebuie făcută, să arăți lumii că respecți adversarul care a câștigat. Faptul că City urmează să îi facă o gardă de onoare lui Liverpool mi se pare un non-sens. Nu știu unde a început acest obicei și de ce continuăm cu el, dar vă spun sincer că eu nu aș fi confortabil să îl fac. Pentru că nu l-aș face cu sinceritate, sunt convins că nimeni nu îl face cu fair-play-ul în suflet. Când jucam la Liverpool, dacă United lua titlul, știam că e mai bună decât noi, nu trebuia să și arăt asta. Fanii nu vor o gardă de onoare, jucătorii nu vor, totul e de efect, dar nu înseamnă absolut nimic", a mai spus fostul mare mijlocaș.
Manchester City - Liverpool, prima partidă a "cormoranilor" după ce au cucerit titlul în Premier League după o pauză de 30 de ani va fi joi seară pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 22:15.
Fotbal
Italia - Belgia 2-1, în finala mică a Ligii Națiunilor. Record istoric pentru Mancini
10/10/2021 LA 15:34
Fotbal
Cum arată lista scurtă a favoriților pentru Balonul de Aur! Jucătorii din Premier League domină
08/10/2021 LA 16:09