Fotbal
Premier League

Danny Murphy: "De Bruyne va trebui să aplaude unii jucători care nu știu să își lege șireturile"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Kevin De Bruyne, într-un duel cu Sadio Mane

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
30/06/2020 la 09:36

Danny Murphy, mijlocașul care a evoluat 7 ani pe Anfield pentru Liverpool, a avut o opinie extrem de controversată în legătură cu "garda de onoare" pe care City urmează să i-o facă trupei lui Klopp, joi, pe Etihad.

"Vom organiza pentru jucătorii lui Liverpool o gardă de onoare. Merită acest lucru", a confirmat Guardiola după ce Salah&Co au cucerit titlul după o pauză de 30 de ani.

Momentul în sine e văzut drept unul în care învinsul se înclină în fața învingătorului și a devenit extrem de la modă în ultimii ani. Danny Murphy, fotbalist care a evoluat între 1997 și 2004 pe Anfield, perioadă în care a strâns și 9 selecții la naționala Angliei, vede lucrurile total diferit.

Premier League

Va scăpa Manchester City de suspedarea UEFA? Guardiola este încrezător îniantea verdictului TAS!

IERI LA 06:11

"Kevin de Bruyne e cel mai bun mijlocaș din lume, probabil, și va trebui să aplaude unii jucători care nu sunt în stare nici să își lege șireturile", a fost verdictul dur al lui Murphy, într-o intervenție la talkSport.

De ce e Murphy împotriva "gărzii de onoare" la City - Liverpool

Fostul mijlocaș al "cormoranilor" este atât de împotriva unei "gărzi de onoare" pentru că este sigur că jucătorii formației pierzătoare nu sunt sinceri în demersul lor. El a explicat care e mecanismul din gândirea celor mai mulți dintre fotbaliști, astfel că un asemenea gest poate să pară fair-play, dar nu e făcut de nimeni din inimă.

"Se vrea o chestie de respect, o chestie care trebuie făcută, să arăți lumii că respecți adversarul care a câștigat. Faptul că City urmează să îi facă o gardă de onoare lui Liverpool mi se pare un non-sens. Nu știu unde a început acest obicei și de ce continuăm cu el, dar vă spun sincer că eu nu aș fi confortabil să îl fac. Pentru că nu l-aș face cu sinceritate, sunt convins că nimeni nu îl face cu fair-play-ul în suflet. Când jucam la Liverpool, dacă United lua titlul, știam că e mai bună decât noi, nu trebuia să și arăt asta. Fanii nu vor o gardă de onoare, jucătorii nu vor, totul e de efect, dar nu înseamnă absolut nimic", a mai spus fostul mare mijlocaș.

Manchester City - Liverpool, prima partidă a "cormoranilor" după ce au cucerit titlul în Premier League după o pauză de 30 de ani va fi joi seară pe Eurosport 1 și Eurosport Player, de la ora 22:15.

Premier League

"Sterling și De Bruyne vor juca pentru Real Madrid dacă vor". Ce spune Sven Goran Eriksson de City

12/06/2020 LA 15:28
Premier League

Kevin De Bruyne a recunoscut că ar putea pleca de la Manchester City dacă nu va juca în Europa

03/05/2020 LA 06:10
Subiecte asemănătoare
FotbalPremier LeagueLiverpoolManchester CityMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol