Brazilianul, care a fost adus în mod surprinzător de la Chelsea acum un an, nu a impresionat în primul său sezon pe Emirates iar în această stagiune Luiz a provocat cinci penalty-uri. Luiz este primul jucător care reușește această performanță într-un sezon de Premier League.
Au existat însă câțiva jucători care au provocat patru penalty-uri. Ken Monkou de la Southampton și Nuc Nijholt de la Swindon au reușit această contraperformanță în sezonul 1993/1994, stagiune care a avut însă 42 de etape.
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
ACUM 8 ORE
Le-a urmat în această ”onoare” Claus Lundekvam în sezonul 1999/2000, Ibrahima Sonko la Reading în 2007/2008, Gary Caldwell de la Wigan în 2011/2012 și Jose Fonte de la Southampton în 2016/2017.
Luiz a reușit însă să îi întreacă pe toți, reușind să facă penalty împotriva lui Watford (de două ori), Liverpool, Manchester City și Chelsea. Două dintre aceste incidente au adus și cartonașe roșii.
În mod incredibil, Luiz a provocat trei penalty-uri în 160 de meciuri jucate la Chelsea, însă la Arsenal a provocat cinci în doar 33 de meciuri.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Guardiola, enervat pe o parte a fanilor lui City: "Mi se pun vorbe în gură"
ACUM 9 ORE
Premier League
Carragher nu crede în Ronaldo la United: "Creează tot atâtea probleme câte rezolvă"
ACUM 10 ORE