Fundașul brazilian al celor de la Arsenal, David Luiz, va pleca de la "tunari" la finalul acestui sezon când îi va expira contractul semnat în urmă cu un an când a fost adus de la Chelsea, anunță Sky Sports.
Deși inițial a fost anunțat că David Luiz a semnat cu Arsenal un contract pe 2 ani, jurnaliștii britanici dezvăluie că înțelegerea a fost până la urmă doar pentru 12 luni.

David Luiz pleacă de la Arsenal

Fotbal
Fotbalistul pe care a pus ochii Arteta vine din Ucraina! Shakhtar cere 75 de milioane de euro
08/11/2022 LA 16:59
Cum actuala înțelegere dintre David Luiz și Arsenal expiră luna viitoare, situația fundașului de 33 de ani este una incertă. Singura certitudine este legată de faptul că nu va mai rămâne la Arsenal în condițiile în care până acum nu a avut loc nici o negociere pentru un nou contract între cele două părți.
Arsenal a plătit 8 milioane de lire în august 2019 pentru a-l aduce pe David Luiz de la Chelsea după ce alte variante pentru postul de fundaș central au picat.
David Luiz a început ca titular la Arsenal sub comanda lui Unai Emery și a fost prima opțiune în centrul defensivei și după venirea lui Mikel Arteta. El a fost titular în 25 de partide de Premier League, reușind să înscrie de 2 ori. A fost rezervă la doar 3 partide - cu Newcastle pe 11 august, imediat după transfer, și cu West Ham și Manchester City în decembrie. El a primit și un cartonaș roșu, chiar în partida de pe 21 ianuarie contra fostei sale echipe, Chelsea.
David Luiz și-a început cariera la Sao Paulo și Vitoria, fiind adus de Benfica în 2007. A urmat un transfer la Chelsea în 2011, o perioadă de 2 ani la Paris Saint-Germain între 2014 și 2016, revenirea la Chelsea din 2016 și transferul la Arsenal din vara trecută. Pentru naționala Braziliei el a evoluat în 57 de partide, reușind să înscrie 3 goluri.
Deși Mikel Arteta și-ar dori să-l păstreze, criza economică cauzată de pandemia de coronavirus și probabil ratare a calificării în sezonul următor de UEFA Champions League o obligă pe Arsenal să facă sacrificii. David Luiz spunea într-un interviu pentru SporTV în urmă cu o lună că e posibilă o revenire la Benfica.
Mereu am spus că vreau să-mi închei cariera la Benfica. O iubesc pe Benfica. Visul meu e să revin pe Estadio da Luz purtând culorile clubului
Premier League va permite prelungirea contractelor care expiră la sfârșitul lunii iunie pentru o perioadă scurtă, până la încheierea sezonului, în contextul pandemiei de coronavirus.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Europa League
Cum arată cotele la câștigarea Europa League, după tragerea la sorți a duelurilor din 16-imi
07/11/2022 LA 13:00
Premier League
Top 6 a murit, trăiască Top 7 în Premier League. 2022 a adus creșterea dorită la Newcastle!
24/10/2022 LA 11:12