Neînvinsă în ultimele 4 meciuri din Premier League, Villa a reușit una dintre cele mai spectaculoase "evadări" din istoria recentă a fotbalului britanic. Egalul de la Londra, 1-1 cu West Ham, le-a fost suficient lui Grealish&Co să își asigure matematic biletele pentru Premier League.
La final, în vestiar s-a declanșat o adevărată fiesta, spre surprinderea lui Roy Keane, care se aștepta ca o formație cu istoria lui Villa să fie puțin mai rezervată. Istoria o obligă: Aston Villa e una dintre echipele care a participat la primul campionat, disputat în 1888. De atunci, formația de pe Villa Park a devenit una dintre cele mai importante formații din fotbalul britanic. A câștigat campionatul de 7 ori, FA Cup de 7 ori și e una dintre cele cinci formații din Anglia care s-a impus în Cupa Campionilor Europeni (1981-1982).
Istoria recentă a consemnat o retrogradare după 24 de ani la rând în Premier League (2016). Clubul a fost preluat de chinezul Toni Xia, care a investit enorm în transferuri. Doar în fereastra de mercato din vara trecută, omul de afaceri asiatic a cheltuit aproximativ 140 de milioane de euro pentru achizții, cea mai mare sumă pusă la bătaie de o formație promovată în istoria fotbalului. În ciuda acelor investiții, Villa a avut un sezon modest, la un moment dat fiind văzută drept o echipă care nu se mai poate salva.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Tottenham a plecat după Kostic
23/05/2022 LA 09:58
"De asta nu câștigă nimic niciodată. Imaginați-vă cum s-ar bucura dacă ar câștiga ceva", a comentat ironic Roy Keane.

Dean Smith, despre viitorul lui Jack Grealish la Aston Villa

Totuși, dacă e să ne raportăm la investițiile făcute și la miza rămânerii în Premier League, bucuria nu pare neapărat disproporționată.
Dean Smith, managerul echipei, a fost și el euforic după ultima etapă din Anglia. Când a fost întrebat dacă Jack Grealish (24 de ani), cel mai bun jucător al echipei, va mai continua pe Villa Park și anul viitor, tehnicianul a lăsat de înțeles că acum e interesat doar să se bucure de rămânerea pe prima scenă a fotbalului britanic.
"Mă aștept la un singur lucru, să se îmbete împreună cu mine în această seară. E singurul răspuns pe care vi-l pot da", a spus Dean Smith când a fost întrebat dacă se așteaptă ca Grealish să mai continue și sezonul viitor sub comanda sa.
Grealish este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști britanici din Premier League, de serviciile sale interesându-se în ultima perioadă Manchester United.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho. "Am primit o mulțime de mesaje!"
21/05/2022 LA 07:08