Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Bruyne a dezvăluit discuția avută cu Mourinho, în urma căreia a plecat de la Chelsea

Nicu Savin

Actualizat 07/03/2021 la 21:51 GMT+2

Kevin De Bruyne este unul dintre cei mai buni jucători din Premier League la ora actuală, dar prima sa aventură în Anglia a fost una complet ratată. În 2013, belgianul pleca de la Chelsea deoarece nu era un jucător pe placul lui Jose Mourinho. Acum, la 8 ani distanță, mijlocașul lui City a dezvăluit discuția care a dus la plecarea sa de la formația londoneză,

De Bruyne, Mourinho

Credit imagine: Eurosport

Kevin De Bruyne a ajuns la Chelsea în ianuarie 2012, de la Genk, dar a fost lăsat să joace la formația belgiană până în vara acelui an. În sezonul 2012-2013, mijlocașul a fost împrumutat la Werder Bremen, considerându-se că nu era suficient de copt pentru nivelul din Premier League.
În vara lui 2013 însă a fost păstrat în lotul lui Chelsea, dar a jucat doar 3 partide și în iarnă a fost cedat definitiv la Wolfsburg. La 8 distanță de la acel moment, actualul jucător de la Manchester City a dezvăluit într-un interviu care a fost discuția pe care a avut-o cu Jose Mourinho înainte să plece de la Chelsea.
Antrenorul lusitan a comparat atunci statisticile lui De Bruyne cu cele ale altor fotbaliști care jucau pe postul său la Chelsea și l-a împins oarecum pe belgian să părăsească gruparea de pe Stamford Bridge.
"S-a scris atât de mult în presă despre relația mea cu Jose Mourinho. Dar adevărul este că i-am vorbit doar de două ori. Planul era întotdeauna pentru mine să mă împrumute. Jose m-a chemat în biroul său în decembrie 2013. Avea niște hârtii în față și a spus: „O pasă de gol.Zero Goluri. Zece recuperări”.Mi-a luat un minut să înțeleg ce face. Apoi a început să citească statisticile celorlalți atacanți - Willian, Oscar, Mata, Schurrle, care aveua cifre mult mai bune.
Jose doar mă aștepta să spun ceva și, în cele din urmă, am spus : ”Dar unii dintre acești tipi au jucat 15, 20 de jocuri. Eu am jucat doar 3.” A fost foarte ciudat. Am fost complet sincer. Am spus: „Simt că clubul nu prea mă vrea aici. Vreau să joc fotbal. Aș prefera să mă vindeți.”
Am decis să plec pentru că simțeam că nu am nicio șansă să joc la acea vreme. Nu am văzut mai multe oportunități, așa că pentru mine, a fost cea mai bună decizie de a părăsi Chelsea și de a merge într-un loc în care am simțit că pot să o iau de la capăt.", a declarat De Bruyne pentru Sky Sports, citat de Four Four Two.
Kevin de Bruyne (Manchester City)

Kevin de Bruyne: "Nu-mi vine să cred ce se întâmpla în urmă cu 8 ani"

După plecarea de la Chelsea, De Bruyne și-a regăsit forma la Wolfsburg, iar în vara lui 2015 Manchester City a plătit 75 de milioane de € în schimbul său. Treptat, belgianul s-a impus și a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai cetățenilor, fiind considerat în multe momente chiar cel mai bun jucător din Premier League.
Privind în urmă, De Bruyne a spus că nu-i vine să creadă la ce nivel a ajuns, ținând cont de situația în care se afla în urmă cu 8 ani: "Evident că nu m-am așteptat să fiu unde sunt acum, pentru că la acea vreme era un moment dificil în cariera mea, dar nu am avut niciodată nicio îndoială în privința abilităților mele de fotbalist. Nu-mi vine să cred ce se întâmpla cu opt ani în urmă. Acum joc pentru City și la turnee finale. E minunat."
De Bruyne se pregătește să cucerească un al 3-lea trofeul de campion în Premier League cu Manchester City. În această seară, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player de la ora 18:30, cetățenii pot face un nou pas către titlu. Echipa lui Guardiola joacă acasă cu marea rivală Manchester United, iar un nou succes ar însemna practic câștigarea campionatului.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo