După înfrângerea cu Arsenal, din semifinalele Cupei, "cetăţenii" şi-au luat revanşa în faţa modestei Watford, care pare condamnată la retrogradare. De Bruyne a făcut din nou un meci bun, iar după ceva mai mult de o oră de joc a centrat decisiv pentru golul lui Laporte.
Belgianul a ajuns astfel la al 19-lea assist al stagiunii, fiind la doar o pasă decisivă distanţă de un record ce părea de neatins. În sezonul 2002-2003, marele Thierry Henry reuşea 20 de assisturi pentru colegii săi de la Arsenal.
Acum, recordul francezului nu doar că poate fi egalat, dar sunt şanse chiar să fie doborât, în condiţiile în care City joacă în ultima etapă cu Norwich.
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25
De Bruyne este primul jucător care e direct implicat în 30 de goluri în această stagiune. Belgianul a reuşit, în 34 de partide, 19 assisturi şi 11 goluri. În ciuda faptului că Liverpool a luat titlul la pas, mijlocaşul lui City e considerat de mulţi principalul favorit să câştige titlul de "jucătorul sezonului în Premier League".

Sterling, peste Ronaldo, după Watford - Manchester City

Cel mai bun jucător de pe teren pe Vicarage Road azi a fost Raheem Sterling, autorul a două goluri.
Graţie dublei de astăzi, Sterling a ajuns la 19 goluri într-un sezon de campionat, cea mai bună performanţă din cariera sa.
El a devenit un adevărat naş al lui Watford în ultimii ani, marcând de nu mai puţin de 8 ori contra "viespilor".

Sterling a "rupt plasa" cu un şut "ca din tun", în partida cu Watford!

Cu dubla de azi, atacantul de bandă al lui Guardiola a ajuns la 85 de reuşite în cel mai important campionat din lume, depăşindu-l pe Ronaldo (în timpul petrecut la United, CR7 a punctat de 84 de ori pentru "diavoli").
De notat că City i-a înscris în acest sezon lui Watford 12 goluri, după ce în tur, pe Etihad, "cetăţenii" se impuneau cu 8-0. Doar două formaţii au mai reuşit să înscrie de 12 ori într-un sezon împotriva aceleiaşi echipe, în istoria Premier League: Manchester United şi Blackburn.
13 meciuri la rând a câştigat City contra lui Watford în toate competiţiile. În ultimele 8 meciuri, trupa lui Pep a marcat de 37 de ori contra "viespilor". Ultimul punct reuşit de gazdele de azi contra fostei campioane a Angliei datează din primăvara lui 2007.
City a ajuns la 97 de goluri marcate în acest sezon de Premier League, având de departe cea mai bună ofensivă din prima ligă engleză. "Cetăţenii" vor ajunge probabil la 100 de reuşite, în condiţiile în care în ultima rundă vor întâlni de departe cea mai slabă formaţie din actuala stagiune, Norwich, pe teren propriu.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/20/2853108.jpg
Premier League
După Jesus, un alt star de la City e pe picior de plecare! Arsenal și Tottenham se bat pentru el
12/05/2022 LA 18:08
Premier League
Topul celor mai prolifici jucători din Premier League în 2022! Tottenham dă 3 din primii 4 clasați
10/05/2022 LA 10:12