Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Bruyne, la un meci distanţă să doboare recordul istoric al lui Henry! Sterling l-a depăşit pe CR7

Cristian Mihală

Actualizat 21/07/2020 la 22:59 GMT+3

Kevin De Bruyne a reuşit o nouă pasă decisivă azi, în confruntarea Watford - Manhcester Citz 0-4, şi a ajuns la 19 assisturi în acest sezon. El e la o singură pasă decisivă distanţă de recordul all-time în Premier League, al lui Thierry Henry.

Sterling şi De Bruyne sunt poate cei mai buni jucători ai lui Manchester City

Credit imagine: Getty Images

După înfrângerea cu Arsenal, din semifinalele Cupei, "cetăţenii" şi-au luat revanşa în faţa modestei Watford, care pare condamnată la retrogradare. De Bruyne a făcut din nou un meci bun, iar după ceva mai mult de o oră de joc a centrat decisiv pentru golul lui Laporte.
Belgianul a ajuns astfel la al 19-lea assist al stagiunii, fiind la doar o pasă decisivă distanţă de un record ce părea de neatins. În sezonul 2002-2003, marele Thierry Henry reuşea 20 de assisturi pentru colegii săi de la Arsenal.
Acum, recordul francezului nu doar că poate fi egalat, dar sunt şanse chiar să fie doborât, în condiţiile în care City joacă în ultima etapă cu Norwich.
De Bruyne este primul jucător care e direct implicat în 30 de goluri în această stagiune. Belgianul a reuşit, în 34 de partide, 19 assisturi şi 11 goluri. În ciuda faptului că Liverpool a luat titlul la pas, mijlocaşul lui City e considerat de mulţi principalul favorit să câştige titlul de "jucătorul sezonului în Premier League".

Sterling, peste Ronaldo, după Watford - Manchester City

Cel mai bun jucător de pe teren pe Vicarage Road azi a fost Raheem Sterling, autorul a două goluri.
Graţie dublei de astăzi, Sterling a ajuns la 19 goluri într-un sezon de campionat, cea mai bună performanţă din cariera sa.
El a devenit un adevărat naş al lui Watford în ultimii ani, marcând de nu mai puţin de 8 ori contra "viespilor".
picture

Sterling a "rupt plasa" cu un şut "ca din tun", în partida cu Watford!

Cu dubla de azi, atacantul de bandă al lui Guardiola a ajuns la 85 de reuşite în cel mai important campionat din lume, depăşindu-l pe Ronaldo (în timpul petrecut la United, CR7 a punctat de 84 de ori pentru "diavoli").
De notat că City i-a înscris în acest sezon lui Watford 12 goluri, după ce în tur, pe Etihad, "cetăţenii" se impuneau cu 8-0. Doar două formaţii au mai reuşit să înscrie de 12 ori într-un sezon împotriva aceleiaşi echipe, în istoria Premier League: Manchester United şi Blackburn.
13 meciuri la rând a câştigat City contra lui Watford în toate competiţiile. În ultimele 8 meciuri, trupa lui Pep a marcat de 37 de ori contra "viespilor". Ultimul punct reuşit de gazdele de azi contra fostei campioane a Angliei datează din primăvara lui 2007.
City a ajuns la 97 de goluri marcate în acest sezon de Premier League, având de departe cea mai bună ofensivă din prima ligă engleză. "Cetăţenii" vor ajunge probabil la 100 de reuşite, în condiţiile în care în ultima rundă vor întâlni de departe cea mai slabă formaţie din actuala stagiune, Norwich, pe teren propriu.
Spectacolul din Premier League de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo