Manchester City nu a respectat fair-play-ul financiar, astfel că UEFA nu a avut milă de campioana Angliei. Aceasta nu va putea participa în următorii doi ani în Liga Campionilor, lucru care se va transforma într-un dezastru financiar.
Dar nu doar clubul va avea de suferit pentru neparticiparea în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, ci și fotbaliștii. Atât din punct de vedere al imposibilității de a își trece în CV cel mai important trofeu european, dar și în plan financiar.
Cei mai mulți dintre jucătorii lui Guardiola au diferite prime motivante, în funcție de faza atinsă în Champions League. În acest context, acestea nu vor mai putea fi accesate, evident.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Cel mai mult va avea de suferit Kevin De Bruyne, care putea câștiga bonusuri în valoare de 3 milioane de lire (3,6 milioane de euro) în următorii doi ani, doar din Liga Campionilor.
Suma e una impresionantă, dar totuși De Bruyne are un salariu foarte mare, menit să îi ofere confortul financiar. El câștigă 320.000 de euro/săptămână, fiind unul dintre cei mai bine plătiți jucători din Anglia.

Sterling și Guardiola rămân la City

Manchester City urmează să facă apel la TAS pentru anularea suspendării primite, însă chiar și dacă acesta va fi respins, Guardiola și Sterling nu au de gând să părăsească echipa. Managerul spaniol mai are contract până în 2021 cu Manchester City și este dorit de cei de la Juventus. În schimb, Sterling are contract până în 2023 cu Man City și este dorit chiar de cei de la Real Madrid.
Guardiola le-a transmis atât jucătorilor, cât și șefilor clubului că nu are de gând să plece în această vară. UEFA a pedepsit-o pe campioana Angliei pentru "încălcări serioase" ale regulamentului fair-play-ului financiar. City a fost suspendată timp de 2 ani din toate turneele organizate de UEFA până în sezonul 2022/2023 și au primit și o amendă de 30 de milioane de euro.
City a mai fost sancționată în trecut pentru încălcarea fair-play-ului financiar, având lotul redus în UEFA Champions League. Amenda primită atunci, de 50 de milioane de euro, a fost redusă ulterior la mai puțin de jumătate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234).
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
Premier League
O mare agenție de pariuri îi plătește deja pe cei care au mizat că City ia titlul. Reacția lui Pep
02/01/2022 LA 15:04