City a ratat încă o dată să ajungă în semifinalele Champions League, din 2016, de când la club a venit Guardiola, "cetățenii" atingând maximum sferturile de finală ale competiției.
În tot acest timp, Pep a cheltuit peste 800 de milioane de euro pe transferuri și, în ciuda titlurilor luate în Premier League, senzația e că a dezamăgit, în contextul în care pentru suporteri și conducere Liga Campionilor a devenit o mică obsesie.
Yaya Toure nu înțelege cum tehnicianul catalan nu e tras la răspundere pentru rezultatele modeste din cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume. Mai mult, după eșecul puțin scontat contra lui Lyon, conducerea i-a propus prelungirea contractului.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
"Dacă era la Barcelona sau la Real Madrid, cu siguranță că era în bucluc. Unii vor spune că a venit la City doar pentru a câștiga titlul în Premier Leagtue și a făcut-o, dar toți știm că asta e o mare minciună. Uitați-vă ce buget are la dispoziție an de an, e evident că se dorește câștigarea Champions League", a spus fostul mijlocaș, citat de Daily Mail, pentru ca apoi să vorbească despre sprijinul pe care Guardiola îl are în rândul șefilor clubului. Astfel, tehnicianul e protejat total, independent de rezultate. "Pentru fotbaliști presiunea e mare. Când eram la City, mereu mă sunau oameni importanți din club care îmi spuneau că trebuie să joc bine, trebuie să livrez, trebuie să câștig trofee. A fost extrem de greu, nu vă imaginați ce complicat e să trăiești cu această presiune săptămână după săptămână. Ca manager, e diferit, ai susținerea boardului. Îți cumpără tot ce vrei tu, dar dacă nu livrezi ar trebui să fie extrem de complicat. Dar îi are pe Txiki Begiristain (directorul executiv) și Ferran Soriano (CEO-ul), care îi sunt prieteni", a mai spus Toure, după o stagiune dezamăgitoare, în care City a dezamăgit atât în Ligă, cât și în campionat sau în Cupă.
În trei săptămâni Premier League se reia, iar mulți vorbesc despre dorința de revanșă a lui City. Toure nu crede că fostul său club poate concura cu mari șanse la campionat, în contextul în care Liverpool rămâne mare favorită, iar echipele mari din Anglia sunt pe un trend ascendent.
"Va fi foarte greu pentru City să ia titlul. Arsenal vine tare din urmă, Chelsea la fel. Pentru mine, Liverpool rămâne principala favorită, cred că toți sunt speriați de forța lor. Klopp a schimbat complet echipa, a schimbat mentalitatea jucătorilor. Toți au devenit superstaruri acum și au o încredere incredibilă. City are și ea o șansă, evident, atâta timp cât poate să cumpere orice jucător își dorește", a mai spus Yaya.

Conflictul Yaya Toure - Guardiola

Cei doi au lucrat împreună la Barcelona și Manchester City, dar ultimul sezon petrecut de ivorian pe Etihad a făcut ca relația să se deterioreze iremediabil.
În stagiunea 2017-2018 Yaya Toure a fost folosit foarte rar de Guardiola, deși venea după un sezon excelent, mulți discutând de la acea vreme că între fotbalist și tehnician există un conflict.
Într-un final, după opt sezoane pe Etihad, timp în care africanul a adunat 316 partide (79 de goluri) și a adunat 7 trofee, Yaya Toure s-a despărțit de City. La scurt timp, l-a pus la zid pe Guardiola, pe care l-a acuzat de rasism.
"Nu-i plac jucătorii africani. Poate că noi, africanii, nu suntem tratați ca și restul jucătorilor. A fost nemilos cu mine. Credeți că s-ar fi întâmplat la fel dacă era vorba de Iniesta? Mi-am pus întrebări dacă nu cumva era din cauza culorii mele. Nu sunt singurul. Și alți jucători ai Barcelonei se întreabă același lucru", afirmase Yaya Toure în vara lui 2018, într-un interviu pentru France Football.
Răspunsul lui Pep nu s-a lăsat așteptat. "Este o minciună, iar el ştie asta. Am lucrat împreună atâta timp şi abia acum spune asta. Mie nu mi-a zis-o niciodată în faţă", a fost replica tehnicianului "cetăţenilor" pentru fotbalistul ivorian, în vara lui 2018. De atunci, cei doi s-au ferit să mai discute pe seama subiectului, dar acum Toure a considerat că l-a prins pe Pep la colț, după un sezon dezamăgitor, și a ținut să îl "pedepsească".
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46