Aston Villa părea aproape să obțină un egal prețios pe Etihad Stadium în ciuda faptului că majoritatea jucătorilor nu mai jucaseră niciun meci de aproape trei săptămâni în urma depistării mai multor cazuri de coronavirus la echipă.
Totuși, Manchester City a deschis scorul în minutul 79 după un șut superb al lui Bernando Silva de la marginea careului. Golul a fost însă unul extrem de controversat - Rodri a recuperat mingea după ce inițial fusese în poziție de offside înainte de intervenția sa asupra lui Tyrone Mings care a pierdut controlul balonului.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Dean Smith, antrenorul lui Aston Villa, a fost eliminat după ce a protestat vehement pe marginea în urma deciziei VAR de a valida golul lui Silva. City și-a dublat apoi avantajul prin Gundogan din penalty.
”A fost o decizie ridicolă. Nu am mai văzut un astfel de gol acordat. Trebuie să fie verificat. Nimeni din stadion nu cred că a considerat că este valabil”, a declarat Smith pentru BBC ulterior.
Credeam că se va duce la ecran să verifice. Am văzut incidentul așa că l-am întrebat pe al patrulea arbitru dacă au primit mingi de jonglat de Crăciun. Ce o să facem, o să permitem jucătorilor să stea în offside? Este ridicol. A fost un offside clar, este o decizie penibilă
De cealaltă parte, Pep Guardiola a oferit un răspuns scurt și diplomatic: ”Nu am văzut faza, dar există VAR. Îl avem. Nu voi analiza jocul, dar împotriva unei echipe de top am jucat foarte bine”.
Tyrone Mings a reacționat și el pe Twitter: ”Nu am mai auzit niciodată de regula asta. Le permitem jucătorilor să stea în offside și apoi să vină pe la spate și să facă un tackling? Eu ar fi trebuit să degajez mingea, 100%, dar nu știam că așa este regulamentul. Nu are sens”.

City - Aston Villa 2-0 | Trupa lui Guardiola a deschis scorul după o fază controversată

Ce spune regulamentul

Specialiștii din Anglia au oferit imediat argumentul pentru care golul lui Silva ar fi trebuit să fie anulat, pe baza regulamentului: "un jucător aflat inițial în poziție de offside (n.r. - în acest caz, Rodri), care primește mingea de la un adversar aflat în mod deliberat în posesia mingii (n.r. - Mings), nu poate beneficia de vreun avantaj. Singura excepție apare în cazul în care vorbim despre o respingere în mod deliberat.
Un jucător care se află în poziție de offside în momentul în care mingea este jucată sau atinsă de un coechipier este penalizat dacă deposedează un adversar sau recurge la o acțiune prin care influențează abilitatea adversarului de a juca mingea."
Ținând cont de regulament, este clar că arbitrii au considerat că Mings a pierdut controlul mingii atunci când Rodri a intervenit. Din acest motiv, poziția jucătorului lui City a fost resetată.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52