Tehnologia video a fost implementată în acest sezon de Premier League, succesul fiind unul moderat. Din contră, au existat multe momente controversate care au dus la reproșuri din partea unor cluburi din prima ligă engleză care au cerut renunțarea la VAR.
Joi la Londra a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai celor 20 de cluburi din Premier League și PGMOL, organismul responsabil pentru arbitrajele din fotbalul englez. Decizia: VAR-ul rămâne în Premier League.

Mici schimbări ale VAR

Premier League
E cel mai "vânat" fotbalist din Premier League! 5 echipe din Europa, pe urmele jucătorului lui Spurs
ACUM 13 ORE
Șeful PGMOL, Mike Riley, a fost prezent la întâlnirea care a durat mai bine de 3 ore și care a concluzionat că sistemul de arbitraj video va rămâne în acest sezon. Iar modificările aduse sistemului vor fi minore: nu s-a dorit să existe schimbări majore în mijlocul unui sezon.
În ciuda faptului că au existat reproșuri pentru anumite decizii și felul în care a funcționat VAR-ul până acum. Co-președinte la West Ham, David Gold a comentat pe seama discuțiilor de astăzi.
Nu există schimbări semnificative. Va exista o investigație. Ce pot spune este că VAR-ul supraviețuiește. Au existat multe dezbateri. Progresul e bun, vorbim de un sistem total nou. Trebuie doar ceva mai multă răbdare, sistemul va funcționa
Premier League a emis un comunicat prin care a informat că se dorește în continuare îmbunătățirea consistenței deciziilor, a vitezei prin care este luată o decizie și a comunicării cu fanii.
Când VAR-ul va verifica un henț în careu, de exemplu, pe tabelă de marcaj nu va mai scrie doar "Verificarea a unui penalty", ci "Verificare a unui penalty: posibil henț".
S-a luat decizia ca arbitrul de centru să verifice pe ecran o fază doar în cazul în care este vorba despre un incident care nu a fost văzut. Conform acestui comunicat, există o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește deciziile luate. Dacă în sezonul precedent procentajul pentru deciziile cheie era de 82%, după introducerea VAR a ajuns la 91%.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
ACUM 21 ORE
Fotbal
Ultimele detalii despre starea lui Sadio Mane. A ajuns la spital, după ce a fost făcut K.O.
ACUM 21 ORE