Potrivit The Guardian, demersul vârfului lui Solskjaer nu a avut succes. Vârful i-a trimis lui Boris Johnson o scrisoare emoționantă, în care a argumentat foarte puternic cât de benefic e programul de vouchere pentru familiile cu buget mic, într-o perioadă atât de grea, după criza generată de coronavirus.
Prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Boris Johnson a promis că o să analizeze în profunzime chestiunea și că va veni cu un răspuns final, dar acesta, din păcate pentru succesul demersului lui Rashford, e negativ.
Astfel, programul de vouchere prin care persoanele cu venituri mici puteau avea acces gratuit la o masă caldă zilnic va fi stopat, în ciuda faptului că scrisoarea lui Rashford a devenit extrem de populară și mulți oameni cu greutate din Marea Britanie s-au alăturat demersului atacantului.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 8 ORE

Rashford, sumă record strânsă pentru copiii defavorizați

Marcus Rashford, atacantul celor de la Manchester United, a dezvăluit că obișnuia să se bazeze pe mesele gratis oferite la cantine sau la școală când era mic și acum a ajutat să se strângă peste 20 de milioane de lire pentru copiii nevoiași din Manchester.
Internaționalul englez și-a anunțat susținerea pentru FareShare în martie, la scurt timp după ce școlile s-au închis din cauza pandemiei de coronavirus. Închiderea școlilor ar fi dus, probabil, la înfometarea copiiilor care se bazau pe mesele gratis regulate de la unitățile de învățământ iar Rashford a vrut să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla.
Am spus mereu că dacă voi fi într-o poziție în care să pot face diferența, o să o fac. Mama lucra toată ziua, zilnic, pentru a se asigura că am măcar o masă în fiecare seara. Exista o cantină la care mă duceam la școală unde mâncarea era gratis. Obșinuiam să mănânc acolo și apoi o altă mică gustare la un after-school”, a povestit Rashford.
Participau cam 30-40 de copii și totul era gratis, asta se întâmpla până să vină mama acasă. Ea termina munca pe la 6 seara și mergea cu autobuzul până acasă așa că de obicei ajungea pe la 7:30 și începe imediat să gătească. Era greu”, își amintește Rashford.
Rashford și-a propus să strângă 100.000 de lire dar munca sa cu FareShare a adus peste 20 de milioane de lire iar cu alte fonduri adunate se vor hrăni aproape trei milioane de copii în toată Marea Britanie.
Fotbalistul a fost uimit de amploarea pe care a luat-o campania şi dorinţa oamenilor de a ajuta. Astfel, Fundaţia „Fare Share” a strâns peste 20 de milioane de lire sterline (22,4 milioane de euro), iar Marcus Rashford a primit un premiu special pentru "activitatea remarcabilă şi ajutor oferit comunităţii" din partea lui Eamonn O'Neill, High Sheriff al oraşului Manchester.
Cu Rashford revenit după accidentare, United are primul meci de după reluarea sezonului vineri, de la 22:15, în direct pe Eurosport 1. Tottenham Hotspur - Manchester United e duelul dintre Mourinho și fosta echipă și are o importanță foarte mare în perspectiva ocupării locului 5 în clasament. În condițiile în care City va fi exclusă din competițiile europene, locul 5 din Premier League va duce în preliminariile Champions League.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
20/01/2022 LA 10:34
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17