Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dele Alli, lăsat în afara lotului de Mourinho! Englezii anunță că transferul lui e foarte aproape

Cristian Mihală

Actualizat 20/09/2020 la 16:38 GMT+3

Dele Alli nu a fost inclus de Jose Mourinho în lotul pe care Tottenham l-a deplasat în Bulgaria, pentru disputa cu Lokomotiv Plovdiv, din preliminariile Europa League. Presa engleză notează că mijlocașul englez are șanse mari să părăsească pe Tottenham.

Dele Alli (l.) trifft für die Tottenham Hotspur gegen Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Internaționalul englez a fost schimbat de "Special" la pauza partidei cu Everton, pierdută de Spurs pe teren propriu, în prima etapă din Premier League.
La conferința de presă, tehnicianul portughez a fost întrebat dacă Alli s-a accidentat, fiind ceva extrem de neobișnuit ca mijlocașul să părăsească terenul atât de devreme, în condiții normale.
Mourinho a dezvăluit că nu există vreo problemă medicală în ceea ce îl privește pe Alli, decizia având doar considerente tehnice. Antrenorul lusitan a fost extrem de nemulțumit de modul în care Alli a terminat sezonul trecut, dar și de perioada de pregătire de vară.

Alli, între PSG și Inter

Presa engleză notează acum că decizia de a-l scoate din lot înainte de partida din Bulgaria poate fi citită și în cheia unei rupturi definitive cu Mourinho.
Evident, partida e considerată una ușoară și, din acest punct de vedere Spurs nu ar avea nevoie de toate vedetele. Totuși, fiind început de sezon, tehnicienii preferă de obicei să își rodeze fotbaliștii, astfel încât aceștia să crească din punct de vedere al formei.
Cert e că Sportsmail anunță că zilele lui Alli la Spurs sunt numărate. Inițial, clubul a încercat să îl folosească drept monedă de schimb în contul transferului lui Bale, de la Real Madrid, însă această variantă nu mai pare de actualitate acum.
În schimb, Inter și în special PSG îl curtează pe fotbalist și, având în vedere că Mourinho e atât de dezamăgit de el, Tottenham ar putea să îl cedeze pentru prețul corect. Francezii îl urmăresc de mai multă vreme pe internaționalul lui Spurs și, din câte se pare, sunt dispuși să ofere o sumă superioară celei pe care o pune la bătaie Inter.
64 de milioane de euro este cota de piață a lui Dele Alli, un mijlocaș care era văzut drept marea speranță a fotbalului britanic, judecând după cum evolua acum 3-4 sezoane.

Alli părea că renaște sub comanda lui Mourinho

La primul antrenament la Spurs, Mourinho a purtat un dialog cu mijlocașul lui Tottenham, Dele Alli, care nu strălucise în debutul sezonului trecut, sub comanda lui Pochettino. Mai târziu, la conferința de presă, tehnicianul portughez a dezvăluit discuția purtată cu fotbalistul englez de origine nigeriană. "L-am întrebat dacă este Dele sau fratele lui Dele. Mi-a răspuns că el este Dele. I-am spus 'ok, atunci joacă precum Dele!", a povestit Mourinho.
Cu doar două goluri în 13 etape sub comanda lui Pochettino, Alli părea doar o umbră a fotbalistului din sezoanele trecute, când se vorbea că Real Madrid ar fi dispusă să plătească peste 100 de milioane de euro pentru a-l transfera.
Fără îndoială, sub comanda fostului tehnician englezul de 24 de ani nu se mai simțea confortabil. Odată cu venirea lui Mou, lucrurile s-au întors la 180 de grade. Cel puțin inițial. În primele trei meciuri cu tehnicianul portughez la cârma lui Spurs, Alli a reușit 3 goluri și o pasă decisivă.
"Joacă într-o poziție în care se simte confortabil. Îi oferim spațiu și astfel își poate pune în valoare creativitatea. A jucat trei meciuri fenomenale de când am venit aici", a spus Mourinho despre prestațiile lui Alli, de la începutul mandatului său.
picture

Premier League, programul etapei a doua

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo