Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Deraiază total United sau încă visează la locul 4, în Premier League?

Cristian Mihală

Publicat 14/04/2022 la 15:01 GMT+3

Pe "Teatrul Viselor", Manchester United caută primul succes după două etape, în fața unei formații ce pare condamnată la retrogradare! Duelul cu Norwich e sâmbătă, de la 17:00, pe Eurosport 1.

Cristiano Ronaldo of Manchester United looks on during the Premier League match between Norwich City and Manchester United at Carrow Road

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Cosmin Isvanca
Momentan în afara locurilor de cupe europene, United are un meci în minus față de West Ham United, echipă cu care se află la egalitate de puncte, 51 mai exact. Deși "canarii" par victimă sigură pe Old Trafford, forma pe care o traversează formația antrenată de Ralf Rangnick nu te duce neapărat cu gândul la o victorie lejeră, presiunea fiind una foarte mare, mai ales în urma rezultatelor din ultima vreme.
Cu peste 150 milioane de lire sterline cheltuite vara trecută, "diavolii roșii" vor avea în față un adversar care nu a mai câștigat un meci de campionat în deplasare din 21 ianuarie 2022, de la un 3:0 cu Watford, meci în care Joshua Sargent a înscris o dublă, iar oaspeții au beneficiat și de un autogol. Culmea, de la acel meci, Sargent nu a mai înscris niciun gol pentru Norwich.
De doar două ori s-au impus "canarii" pe Old Trafford, o dată în sezonul 1988/89, când Norwich termina sezonul pe 10 și United pe 13 și în stagiunea 2014/15, când cu Alex Neil pe banca tehnică, galben-verzii câștigau cu scorul de 2-1, asta deși aveau să retrogradeze la finalul campionatului.
Cu o valoare a lotului de aproape 5 ori mai mare față de adversara de sâmbătă, gazdele vor încerca să facă uitată înfrângerea suferită pe Goodison Park, după o prestație foarte modestă din partea întregii echipe.

Ronaldo, într-o eclipsă evidentă de formă

Talismanul formației din Manchester, Cristiano Ronaldo, nu traversează nici el cea mai bună perioadă a carierei, reușind să marcheze doar 4 goluri în 2022, 3 dintre ele în partida cu Tottenham Hotspur. De partea cealaltă, finlandezul Teemu Pukki are 9 reușite în Premier League, față de 12 ale lui "CR7", izbutind să marcheze inclusiv în etapa precedentă, în victoria cu scorul de 2:0 în fața celor de Burnley.
După eșecul suferit pe terenul "caramelelor", tehnicianul lui Man United a declarat, cu referire la șansele de a mai prinde UCL: "Dacă nu reușim să marcăm măcar un gol în 95 minute, trebuie să fim dezamăgiți! Depindem de rezultatele celorlalte echipe, dar dacă nu ne câștigăm propriile jocuri, nu putem avea pretenții de la alții. Trebuie să rămânem uniți.".
O informație interesantă este că norvegianul Mathias Normann a expediat cele mai multe șuturi din afara careului în acest sezon de Premier League, nu mai puțin de 20, fiind unul dintre jucătorii de bază ai lui Dean Smith. Este împrumutat până la vară de la Rostov și are un gol și două pase decisive în actuala stagiune.
Ultima oară când Norwich a înscris într-un meci cu United în campionat a fost în sezonul 2018/19, iar în partida tur, diferența a fost făcută de lovitura de la 11 metri transformată de Cristiano Ronaldo, pe fondul unui joc dominat de gazde.
Deși mulți o dau drept favorită certă pe United, cu siguranță microbiștii vor avea parte de un meci pe cinste, oaspeții jucându-și ultimele șanse pentru a mai spera că și în sezonul următor vor rămâne în primul eșalon. Manchester United - Norwich este sâmbătă, de la 17:00, pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo