Povestea fanclubului oficial Arsenal România Supporters Club (ARSC) a început în urmă cu zece ani, în două orașe: București și Cluj-Napoca.
Dacă până atunci suporterii tunarilor se întâlneau doar în fața monitoarelor, pe diverse forumuri și platforme online, discutând despre rezultatele trupei lui Wenger, primele întâlniri LIVE la meciuri au început în 2010, în vremea lui brumărel.
La doar trei ani după aceste prime întâlniri, Arsenal România obține recunoașterea oficială din partea clubului de la Londra și primește titlul de Supporters Club afiliat.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
IERI LA 07:21
https://i.eurosport.com/2020/08/06/2860881.jpg
În toți acești zece ani au avut loc deplasări fantastice în Balcani, pe malul Bosforului și în grupele UEFA Champions League & UEFA Europa League alături de echipă cât și la cele mai tensionante dueluri de pe Stadionul Emirates, trăite în cupă și campionat. Ba chiar au existat momente în care fanii români i-au urmărit pe tunari în cantonamente și la baza de la Colney.
De asemenea, comunitatea fanilor Arsenal a fost activă și pe plan intern, organizând până acum șapte adunări naționale, cinci crosuri caritabile desfășurate în mai multe orașe, turnee de minifotbal și e-Sports sau quizul caritabil – Football Quiz Night, care anul acesta va ajunge la a treia ediție.

Arsenal România Supporters Club are o și o echipă de fotbal foarte puternică

Totodată, echipa de minifotbal a Arsenal România Supporters Club este campioana invincibilă a ultimelor două ediții a turneului Fans Cup, rezervat fancluburilor echipelor de fotbal. Cel mai des, tunarii de la minifotbal pot fi urmăriți în prima liga a competiției Victory Cup, fiind una dintre foarte puținele echipe de amatori din țară, invitată să participe la ediția din 2019 a Cupei României la Minifotbal.
https://i.eurosport.com/2020/08/06/2860885.jpg
Astăzi, ARSC numără peste zece orașe în care tunarii se întâlnesc constant: Târgu-Mureș, Satu Mare, Timișoara, Craiova, Brașov, Baia-Mare, Galați, Piatra Neamț, Iași, Ploiești, Pitești alături de cele două mari nuclee Cluj-Napoca și București.
Pentru ca aniversarea din acest an să fie una specială, cu ajutorul membrilor cotizanți ai asociației, Arsenal România Supporters Club va publica în toamnă prima carte sportivă semnată de un fanclub din România.
’’Despre noi – eu și Arsenal’’ îți prezintă povestea primilor zece ani de activitate ai comunității, într-o manieră unică scrisă de tunari pentru iubitorii fotbalului. Inițiativă care în paralel aduce un omagiu lui Marius, unul dintre membrii fondatori ai ARSC și ale cărui texte captivante vor face deliciul oricărui cititor al acestei cărți.
Dacă dorești să pui mâna pe unul din exemplarele acestui volum inedit poți sprijini inițiativa tunarilor români, prin intermediul unei precomenzi care se poate plasa până pe 30 septembrie aici.
Îți garantăm că au ce povesti.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
17/05/2022 LA 07:49