În contextul introducerii VAR, echipele ofensive din Anglia beneficiază de mult mai multe oportunități de a înscrie din penalty, nicio infracțiune nescăpând nepedepsită. Raheem Sterling, Sergio Aguero, Ilkay Gundogan, sau Gabriel Jesus au ratat fiecare de la punctul cu var, de la începutul stagiunii 2019-2020 până în prezent. În acest moment, responsabil este Kevin De Bruyne, dar și belgianul a ratat, acum două etape, cu Liverpool.
Ederson face lobby încă o dată pentru ca Guardiola să îl lase să execute el loviturile de la 11 metri, dar demersul său pare sortit eșecului. Asta deși la antrenamente nu ratează aproape niciodată. De altfel, de când juca la Benfica, goalkeeperul brazilian câștiga pariuri cu ai săi colegi pe faptul că nu va rata la ședințele de pregătire, de la 11 metri.
"Nu exersez lovituri libere, dar bat penaltyuri la antrenamente. Avem foarte mulți executanți buni de faze fixe, dar de la 11 metri sunt cel mai bun. Însă Pep nu mă lasă să execut penaltyurile", a spus Ederson, citat de Mundo Deportivo.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44

De ce nu îl lasă Guardiola pe Ederson să bată penaltyuri

Pep Guardiola e extrem de categoric cu privire la posibilitatea ca portarul să execute penalyuri. Catalanul nici nu vrea să audă de o astfel de variantă, dar nu pentru că echipa ar rămâne descoperită, în caz de ratare.
Antrenorul lui City consideră că desemnarea goalkeeperului pentru un asemenea rol poate fi interpretată, denotând lipsă de respect față de adversari. Încă de acum doi ani, când se vorbea despre cât de bine executa Ederson penaltyuri la antrenamentele Benficăi, Pep a dezvăluit că portarul nu va fi o variantă pentru el, indepedent de context.
"Nu va executa penaltyuri pentru că e portar. Sunt alți jucători în echipă care pot să își asume acest rol. Avem respect pentru adversari și pentru competiții", a spus Pep, acum doi ani.
Manchester City vine după cel mai categoric succes al sezonului, 5-0 cu Burnley, iar premisele sunt favorabile. Pentru "cetățeni" urmează în Premier League duelul cu Fulham, care poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 17:00, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15
Liga Națiunilor UEFA
Marco Rossi, selecționerul italian al Ungariei, așteaptă oferte din Serie A! Maghiarii sunt pe val
24/09/2022 LA 15:10