Aflat în auto-izolare la domiciliu, fostul campion mondial din urmă cu 10 ani a povestit un moment delicat, în care a încercat să-și ajute bunul prieten Xabi Alonso să ajungă pe Emirates, alături de el.
Fabregas, în prezent la AS Monaco, a dezvăluit un episod neștiut în public, dar care ar fi putut cântări enorm în istoria Premier League. Xabi Alonso a făcut parte din echipa fantastică a lui Liverpool care a câștigat trofeul Champions League în acea seară de vară, la Istanbul. Retras din fotbal în urmă cu 3 ani, mijlocașul spaniol a avut o afinitate uriașă pentru Arsenal, pentru care și-ar fi dorit să joace în 2008. Povestea a fost descrisă pe larg de Fabregas, într-un interviu acordat recent pentru podcastul Arsecast.
"Am vorbit la telefon cu Xabi (n.r. - Xabi Alonso) toată vara (n.r. - în 2008). Era disperat să vină la Arsenal și ajunsese să se roage de oameni să obțină transferul. Își dorea din tot sufletul să meargă acolo, iar eu am făcut tot ce am putut ca să-l ajut. Am vorbit cu cine trebuia și l-am recomandat, spunându-le că ar aduce un plus fantastic echipei.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 4 ORE
Îmi amintesc că vorbeam cu el în timpul vacanței. Îmi tot scria și mă întreba 'Ce se întâmplă acum?'. Îmi pare rău că nu s-a realizat transferul, ne-ar fi ajutat enorm la vremea respectivă. Consider că era perfect pentru Arsenal.
Am fost foarte frustrat din cauză că nu s-au realizat câteva transferuri. Atunci când jucătorul își dorește atât de mult să vină la club, este foarte ușor să închei un contract. Nu sunt director, vorbesc din perspectiva unui fotbalist. Când văd cum un jucător ca Xabi își dorește să vină la echipă, mi se pare normal să îl primesc.", a spus Fabregas.
https://i.eurosport.com/2018/06/23/2359998.jpg

Xabi Alonso, campion european și mondial cu Spania

Așa cum se știe foarte bine, Xabi Alonso n-a reușit să ajungă pe Emirates. A ajuns în schimb pe Santiago Bernabeu, după ce Real a plătit 34,5 milioane de euro în vara anului 2009, pentru a-l aduce de la Liverpool. Xabi a jucat pentru madrileni până în 2014, apoi a ajuns la Bayern Munchen. 17 trofee a câștigat Xabi Alonso de-a lungul carierei, pentru echipele de club. Printre acestea se numără și 2 trofee Champions League, obținute în tricoul lui Liverpool (2005) și Real Madrid (2014).
Xabi Alonso a făcut istorie și la naționala Spaniei, alături de Fabregas. Folosiți împreună la mijlocul terenului, cei doi au reușit să câștige 3 trofee extrem de importante: Euro 2008, Euro 2012 și Cupa Mondială din 2010.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Salah nu e singurul ahtiat după revanșă! Starul care nu a primit nicio șansă la Real Madrid
ACUM 8 ORE
Liga Campionilor UEFA
Courtois, pregătit să înscrie din penalty în finala Champions League! "Ei știu ce se poate întâmpla"
ACUM 8 ORE