Mikel Arteta e un antrenor fericit, după ce şefii de pe Emirates i-au adus fotbalistul pe care şi l-a dorit cel mai mult în ultima zi a ferestrei de mercato.
Părţile au negociat în ultimele săptămâni intens pentru Partey, dar formaţia din Madrid a fost de neînduplecat: Partey poate pleca doar dacă se achită clauza de reziliere.
Nimic nu anticipa totuşi că mutarea se va face. Dincolo de suma care părea prea mare pentru "tunari", erau o serie de probleme şi cu agenţii jucătorului, care doreau la rândul lor procente din transfer. De altfel, surse de la Atletico au spus ieri pentru marile ziare din Spania că transferul are şanse mici să se facă, oficialii lui Arsenal nediscutând nimic în ultimele zile pe marginea subiectului.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Conducerea londonezilor nu a mai negociat nimic cu Atletico, ci a preferat să achite direct suma aferentă clauzei de reziliere, lucru puţin surprinzător în condiţiile în care relaţiile dintre părţi sunt destul de apropiate. Ca atare, Simeone a fost lăsat fără unul dintre cei mai importanţi jucători pe ultima sută de metri, lucru care l-a frustrat enorm.
"Diego Simeone e foarte nervos că l-a pierdut pe Partey. Argentinianul era atât de sigur că mijlocaşul rămâne, îşi stabilise toată strategie pentru un cuplu de mijlocaşi centrali format din Torreira şi Partey", notează Libertad Digital.

Arsenal a dat lovitura cu Thomas Partey

Partey e piesa lipsă dintr-un puzzle aproape perfect la Arsenal, care acum va avea cu siguranţă o altă forţă în Premier League.
Mijlocaşul va aduce mult echilibru la într-o zonă în care "tunarii" sufereau, defensiva urmând a fi mult mai sigură având în faţă un închizător de asemenea calibru.
Paul Merson, fostul mare jucător al londonezilor, e extrem de bucuros de achiziţia făcută şi e convins că echipa sa de suflet a dat marea lovitură.
"E un jucător de mare valoare. Aproape că am căzut de pe scaun când am aflat că se face. 45 de milioane de lire pentru un asemenea jucător nu cred că e deloc mult. Aduce foarte multă calitate la nivelul primului "11", sunt sigur de asta", a spus Merson pentru Sky Sports.
Partey e din 2013 la Atletico Madrid şi a debutat acum 5 ani la prima echipă, unde a adunat 188 de selecții.
Partey a primit 2,5 milioane de lire la semnătură, drept primă de instalare şi va câştiga pe Emirates 260.000 lire/săptămână.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant
15/05/2022 LA 08:55
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35