Această perioadă ar putea avea efecte uriașe asupra fotbaliștilor, care nu sunt obișnuiți cu astfel de pauze în mijlocul sezonului. Cluburile din Premier League au stabilit un program de antrenament pentru jucătorii săi, desfășurat individual la domiciliu. Cu toate acestea, exercițiile fizice de acasă nu se compară cu antrenamentele desfășurate în aer liber, pe teren, și nicidecum cu meciurile disputate în fața tribunelor umplute până la refuz.
Medicii echipelor din Premier League nu monitorizează numai starea fizică a jucătorilor, ci și pe cea mentală, care riscă să fie afectată de perioada petrecută în izolare, departe de fotbal. Una dintre echipele preocupate intens de aceste elemente este Manchester United. Potrivit Daily Mail, specialiștii și nutriționiștii lui United lucrează împreună pentru a le asigura un program sănătos jucătorilor lui Ole Gunnar Solskjaer.

Jucătorii lui United, "accidentați" în bucătărie

Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
IERI LA 11:55
În afara exercițiilor pe care trebuie să le desfășoare, "diavolii roșii" au fost sfătuiți să încerce noi activități, prin care să evite stările anxioase. Printre aceste activități se numără și gătitul. Într-un interviu oferit recent, Steve McNally, medicul clubului, a dezvăluit că jucătorii lui United urmează cursuri de gătit, iar doi dintre ei chiar s-au "accidentat" în timpul procesului. De asemenea, medicul a precizat că un fotbalist a fost mușcat de un câine, însă acum este în regulă.
"Nutriționistul le-a recomandat jucătorilor să urmeze câteva cursuri de gătit, pe contul de Instagram. Mulți dintre ei au început să dezvolte deja noi abilități în bucătărie. Cu toții sunt bine la momentul actual, deși doi dintre ei au reclamat că s-au lovit în timp ce găteau, iar altul a fost mușcat de câinele său.
Ar fi excelent pentru jucători dacă vor putea reveni la antrenamente luna viitoare. Va trebui să monitorizăm atent starea lor mentală, în cazul în care perioada de pauză se va prelungi. Știu că vorbesc în mod constant pe grupurile de WhatsApp, dar nu este îndeajuns ca să acopere lipsa antrenamentelor. În funcție de fiecare jucător, vor exista distrageri pe care trebuie să le avem în vedere.", a spus McNally, pentru Daily Mail.
În prezent, jucătorii lui Manchester United se află în izolare la domiciliu, urmând exercițiile recomandate de club. Aceștia au voie să comande mâncare la domiciliu, însă trebuie să fie atenți la kilogramele în plus deoarece, în fiecare vineri, preparatorii le solicită greutatea afișată pe cântar.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
IERI LA 09:31
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
IERI LA 08:29