Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#DORdeSPORT Al 4lea titlu din istoria lui Liverpool, după un sezon care era în pericol să fie anulat

Sebastian Ujica

Publicat 23/03/2020 la 13:06 GMT+2

Acum 73 de ani, Liverpool a trecut printr-o situație asemănătoare cu cea din prezent când echipa este la un pas de titlu, însă nu este sigură că va avea ocazia să-l câștige.

Liverpool 1946/1947

Credit imagine: Getty Images

Liverpool mare favorită la titlu, la câțiva pași de câștigarea marelui trofeu după o perioadă lungă de "secetă". Pare cunoscut? Ei bine, nu este prima dată când Liverpool pățește acest lucru. La primul sezon după cel de-al Doilea Război Mondial în luna martie s-a discutat posibilitatea ca sezonul să fie anulat!
Șefii Federației și reprezentanții cluburilor au avut o întâlnire decisivă pentru a vedea ce se va întâmplă. O iarnă foarte lungă și dorința Guvernului să nu mai aibă loc partide în timpul săptămânii au dus la acea situație în 1947. "Liga este practic întrebată dacă să abandoneze întreg acest sezon, ceea ce ar fi o lovitură pentru cluburile aflate în fruntea clasamentului, sau să se joace până în vară sau, poate cea mai bună soluție, să se joace cu porțile închise meciurile pentru a încheia sezonul" scriau cei de la The Guardian la acel moment.
Asemănarea dintre sezonul 1946/1947 și 2019/2020 este una remarcabilă, cu Liverpool una dintre echipele afectate de decizie, fiind în lupta pentru titlu cu Wolverhampton, Blackpool și Manchester United. Însă circumstanțele erau diferite față de ce se întâmplă în prezent.

Cum a câștigat Liverpool al 4-lea titlu

Pentru Liverpool trecuseră 24 de ani de la ultimul titlu de campioană iar pe 12 martie a avut loc întâlnirea decisivă cu reprezentați și din alte sporturi precum rugby, călărie sau hochei. Guvernul era determinat să crească productivitatea din fabricile britanice pentru a-și reveni după încheierea Războiului Mondial, iar eliminarea elementelor de distragere a atenției din timpul săptămâni era soluția găsită.
Pentru lumea fotbalului problema era cu atât mai mare cu cât au avut loc multe amânări din cauza unei ierni extrem de dificile cu viscol și inundații. Discrepanța între numărul de partide jucate de anumite echipe era semnificativă - Blackpool avea 34 de meciuri jucate, în timp ce Sheffield United doar 26. Și mai erau de disputat încă minim 8 meciuri și puțin timp la dispoziție, mai ales dacă partidele nu puteau fi recuperate în timpul săptămânii.
Cluburile au criticat propunerea Guvernului, însă acesta s-a ținut tare pe poziții. Două dintre cele mai importante curse de echitație au fost mutate de vineri pentru sâmbătă. Decizia de anulare a sezonului a fost până la urmă scoasă din calcul iar sezonul s-a prelungit până pe 14 iunie.
Așa că fotbalul s-a reluat iar Liverpool a defilat pe final de sezon: 8 victorii în 12 partide, inclusiv în fața adversarelor din lupta, iar echipa lui George Kay a câștigat pentru a 4-a oară titlu. Liverpool a terminat cu un singur punct peste Manchester United iar victoria decisivă a venit pe 31 mai, în deplasare la Wolverhampton în fața a 50.765 de fani! Wolves ar fi devenit campioană dacă obținea victoria, însă golurile lui Balmer și Stubbins au adus marele trofeu pentru Liverpool. Culmea, a fost primul moment din întreg sezonul în care Liverpool a urcat pe prima poziție.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo