Sezonul 1981/1982 a fost cel în care s-a produs o revoluție uriașă la nivelul lotului lui Liverpool, fiind introduși în primul "11", în locul celor care au cucerit trofeele din ultimii ani, jucători tineri și talentați precum Ian Rush, Bruce Grobbelaar, Mark Lawrenson, Ronnie Whelan și Craig Johnston, care aveau să devină piese de bază pe Anfield în deceniul respectiv.
Cu o echipă mult schimbată față de sezonul precedent, în care Liverpool încheiase pe locul 5, Bob Paisley a reușit să readucă entuziasmul și vitalitatea de care "cormoranii" aveau nevoie pentru a obține din nou supremația în Anglia. Cu multă muncă, dăruire și cu un sprijin extraordinar din partea suporterilor, Liverpool s-a trezit la viață începând cu ianuarie 1982, reușind să câștige 26 de meciuri, să înscrie 80 de goluri și să cucerească titlul de campioană cu un avans de 4 puncte față de Ipswich Town.
Privind retrospectiv, revenirea lui Liverpool în cursa pentru titlu este considerată una dintre cele mai spectaculoase din istoria campionatului Angliei.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 15 ORE
https://i.eurosport.com/2009/11/26/561121.jpg

Revenirea impresionantă din retur

Odată cu trecerea etapelor, "cormoranii" au început să-și găseasă ritmul de joc, iar la începutul lunii februarie se apropiaseră deja considerabil de Southampton, liderul de la vremea respectivă. Trupa lui Bob Paisley a continuat să aibă evoluții remarcabile și să obțină victorii, până când visul cuceririi unui nou titlu a devenit realitate. Cu un Ian Rush aflat în formă extraordinară - 17 goluri în First Division, 30 goluri în toate competițiile, Liverpool a câștigat al 13-lea titlu din istoria clubului, reușind să se impună categoric în retur.
Liverpool a bifat cea mai lungă serie de victorii (11) și cea mai lungă serie de invincibilitate (16 meciuri) din sezonul respectiv, reușind să-și treacă în cont și cea mai clară victorie din deplasare: 5-0 cu Manchester City. Pe lângă titlul de campioană, Liverpool a mai cucerit Cupa Ligii, după o finală cu Tottenham, câștigată cu 3-1, după prelungiri. Succesul din 1982 a fost primul din cea mai bună serie a lui Liverpool: 3 titluri consecutive, între 1982 și 1984. Tot Bob Paisley s-a aflat la cârma echipei și în următorul sezon, urmând ca apoi să fie înlocuit de Joe Fagan.
Sezonul 1981/1982 a fost umbrit de moartea legendarului Bill Shankly, care a pregătit-o pe Liverpool în perioada 1959-1974, înainte ca Bob Paisley să ajungă pe banca tehnică.
https://i.eurosport.com/2018/05/02/2326155.jpg
Top 5 | Clasamentul din First Division:
  • 1. Liverpool 87p
  • 2. Ipswich Town 83p
  • 3. Manchester United 78p
  • 4. Tottenham 71p
  • 5. Arsenal 71p
De amintit este că a fost primul sezon din Anglia în care victoriile au valorat 3 puncte.
Iată cum arăta lotul lui Liverpool în sezonul 1981/1982:
  • Steve Ogrizovic, Bruce Grobbelaar, Phil Neal, Alan Hansen, Phil Thompson, Alan Kennedy, Richard Money, Mark Lawrenson, Craig Johnston, Sammy Lee, Ray Kennedy, Terry McDermott, Kevin Sheedy, Graeme Souness, Ronnie Whelan, Steve Nicol, David Fairclough, Kenny Dalglish, Howard Gayle, David Johnson, Ian Rush
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 20 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
IERI LA 12:20