Formația pregătită de Jurgen Klopp este lider autoritar în Premier League, cu un avans de 25 de puncte față de urmăritoarea Manchester City. În condițiile actuale, "cormoranii" mai au nevoie de 6 puncte pentru a-și asigura mult râvnitul trofeu, care le-a lipsit atât de mult suporterilor de pe Anfield.
În prezent, sezonul din Premier League este întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus care amenință mai multe țări din Europa. Într-o ședință organizată ieri, oficialii Ligii au decis ca sezonul să fie suspendat până pe 30 aprilie, pentru a evita răspândirea coronavirusului pe stadioanele din Anglia.
Așadar, pentru a profita cu folos de această pauză, ne vom teleporta în urmă cu 114 ani, în sezonul în care Liverpool câștiga cel de-al doilea titlu de campioană din istoria clubului.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
ACUM 32 MINUTE
La vremea respectivă, în sezonul 1905/1906, campionatul de top din Anglia se numea First Division. Liverpool reușise să-și treacă în palmares deja un trofeu, în urmă cu 5 ani, când încheia în vârful clasamentului cele 34 de etape, la o diferență de numai 2 puncte față de Sunderland. Cu gustul victoriei deja răspândit printre "cormorani", aceștia au pornit din nou la luptă în anul 1905, cu un singur gând: obținerea unui nou titlu.
https://i.eurosport.com/2020/03/20/2796550.jpg

Peste 17.000 de suporteri pe Anfield, la fiecare meci

Era abia al 14-lea sezon în care Liverpool participa în campionatul Angliei. Cu Tom Watson pe banca tehnică, trupa de pe Anfield s-a luptat umăr la umăr pentru supremație cu Preston North End, prima echipă care a fost încoronată campioană a Angliei, în 1988, după un sezon în care n-a pierdut vreun meci. Sheffield Wednesday (la acea vreme, The Wednesday) și Newcastle United au fost celelalte 2 contracandidate ale lui Liverpool în acel sezon, însă "cormoranii" au reușit să cucerească trofeul, după o serie de 23 victorii, 5 egaluri și 10 înfrângeri.
Pe teren propriu, Liverpool a pierdut numai 2 partide, reușind să înscrie, per total, 79 de goluri. Joe Hewitt a fost cel mai bun marcator al "cormoranilor" în sezonul respectiv, reușind să înscrie 24 de goluri. Printre jucătorii care au pus umărul la cel de-al doilea titlu din istoria lui Liverpool se numără James Bradley, Alf West, Maurice Parry, Harry Griffiths, George Flaming, James Hughes, Jack Cox, Arthur Goddard, Jack Parkinson, Joe Hewitt, Robbie Robinson, Alex Raisbeck și James Garside.
Potrivit informațiillor de la vremea respectivă, peste 17.000 de spectatori se aflau în tribunele Anfield Road la fiecare meci, încurajând echipa în drumul spre glorie.
https://i.eurosport.com/2020/03/20/2796552.jpg

Liverpool, de 18 ori campioană a Angliei

În 1905, Liverpool reușea cea mai lungă serie de invincibilitate din sezonul respectiv, la egalitate cu Bolton: 10 meciuri fără înfrângere, în perioada 21 octombrie - 25 decembrie. În același timp, "cormoranii" își treceau în cont cea mai clară victorie din deplasare din stagiunea 1905/1906: 5-1, pe terenul lui Middlesbrough.
Iată cum arăta clasamentul final, din top 6, la finalul sezonului 1905/1906:
  • 1. Liverpool 51p
  • 2. Preston North End 47p
  • 3. The Wednesday 44p
  • 4. Newcastle United 43p
  • 5. Manchester City 43p
  • 6. Bolton Wanderers 41p
De-a lungul istoriei sale, Liverpool a câștigat de 18 ori titlul în Anglia, însă nu s-a impus vreodată de când competiția și-a schimbat formatul și a fost redenumită Premier League. Ultima oară când "cormoranii" triumfau în campionat se întâmpla în sezonul 1989/1990.
În acest an, Liverpool își va trece în vitrina de pe Anfield, cel mai probabil, primul titlu în Premier League, sub comanda lui Jurgen Klopp. Singurele emoții din tabăra "cormoranilor" vin dinspre amenințarea pandemiei de coronavirus, care, potrivit presei internaționale, ar putea să ducă la anularea sezonului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 8 ORE