Povestea lui Didier Drogba începe clasic, într-un cartier sărac din Abidjan, capitala Coastei de Fildeș, dar ce avea să urmeze poate fi subiectul unui film de succes. Drogba a stat acolo până la 5 ani, când a fost trimis de părinți în Franța. Tatăl său avea un frate fotbalist acolo și i l-a încredintat lui Michel Goba ca să aibă grijă de el. Relațiile din Michel și părinții lui Drogba au fost reci, așa că Didier s-a întors acasă după numai 3 ani. Nu a rezista mult la Abidjan pentru că părinții lui au rămas fără slujbe. La 11 ani, Didier Drogba s-a întors în Franța și a început serios fotbalul.
Primul club din carieră a fost Tourcoing, pentru care a evoluat în perioada 1988-1989.

Contabilul golgheter

Fotbal
150 de ani de la primul meci jucat în Cupa Angliei, cea mai veche competiţie din istorie
11/11/2021 LA 13:03
Drumul spre gloria fotbalistică a fost grea, mai ales că Didier și dorit foarte mult să-ți continue studiile. La vârsta de 21 de ani, ivorianul a primit licența de contabil, așa cum au dorit părinții Clotilde și Albert! Drogba a reușit primul gol în Ligue 1 abia la 23 de ani. Guigamp l-a descoperit pe ivorian în Ligue 2 la Le Mans, iar Marseille a realizat rapid că Drogba era golgheterul de care avea nevoie.
După un singur sezon cu 32 de goluri pe Velodrome, Drogba a fost cumpărat de Chelsea. Londra a fost ca o casă pentru Didier, iar fanii de pe Stamford Bridge l-au iubit necondiționat pentru omul care le-a adus atât de multe bucurii. 157 de goluri în 341 de meciuri în tricoul lui Chelsea și 14 trofee în 8 sezoane jucate în tricoul lui Chelsea. Aceasta este moștenirea pe care fanii lui Chelsea o vor aprecia mereu. Sângele rece al lui Drogba s-a văzut mai ales în finala Champions League din 2012, când ivorianul a adus singurul trofeu al orașului Londra.

Drogba

Credit imagine: Getty Images

A dus Coasta de Fildeș la CM din 2006 și a militat pentru oprirea războiului civil

Fotbalistul care a mai trecut pe la Galatasaray și Marseille a devenit faimos după ce, în 2006, a încercat să oprească războiul civil din țara natală, după ce naționala Coastei de Fildeș s-a calificat la Cupa Mondială din Germania. Pentru a-l face pe președintele Gbagbo să oprească războiul civil, Drogba a făcut un apel disperat chiar din vestiar către soldați să lase armele, rugăminte ce a avut un succes neasteptat.
Ivorieni, barbați și femei, de la Nord la Sud, de la Centru la Vest, ați văzut că se poate. V-am demonstrat că ivorienii pot lupta împreună pentru același obiectiv: calificarea la Cupa Mondială. V-am promis că bucuria asta va aduce lumea împreună! Acum vă cerem să va țineți de promisiune. Vă rog, să îngenunchiem cu toții! Sigura țară din Africa cu atâta bogație nu se poate scufunda în razboi în asemenea hal! Va implor, lăsați armele, organizați alegeri și lucrurile vor reveni la normal!
Drogba a fost prima vedetă din Coasta de Fildeș care a vorbit despre pace și a cerut încetarea focului.
https://i.eurosport.com/2013/01/21/941049.jpg

A făcut spitale pentru ivorieni

În 2007, Drogba a fost numit Ambasador al UNICEF pentru actele sale caritabile. În 2009, Drogba a folosit 3,5 milioane de euro de la un renumit sponsor pentru a construi un spital în Abidjan.
Prin fundația sa, Drogba a convins și clubul Chelsea să învestească în zonele sărace din Coasta de Fildeș.
Drogba a fost de două ori fotbalistul African al anului și de 4 ori golgheter. A câștigat trofee chiar și în Turcia cu Galatasaray, titlul, Cupa și Supercupa.

Felipe Melo, Wesley Sneijder and Didier Drogba of Galatasaray

Credit imagine: Panoramic

Drogba deține mai multe recorduri

Ivorianul este cel mai bun marcator african din Champions League (a marcat și împotriva CFR-lui), este golgheterul naționalei Coastei de Fildeș și africanul cu cele mai multe reușite din istoria Premier League.
Povestea lui Drogba a ajuns în America, unde după ce a evoluat în tricoul echipei Montreal Impact, acum este proprietar de club. Ivorianul a și jucat pentru clubul său din liga a doua americană, Phoenix Rising.
https://i.eurosport.com/2018/03/13/2292185.jpg
Un lucru e sigur, un jucător ca Didier Drogba va fi greu de găsit în perioada următoare. Ivorianul a avut un impact deosebit atât pe terenul de fotbal, cât și în societatea africană.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Record fantastic: Chelsea are deja 17 marcatori diferiți în acest sezon
05/11/2021 LA 12:25
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 9-a din Premier League
25/10/2021 LA 08:05