O echipă a celor de la Liverpool plină de jucători extrem de talentați, o echipă capabilă să înscrie în orice moment. O echipă care își intimida adversarii, care domina fiecare meci indiferent de cine îi stătea în cale. O echipă pe care restul țării o poreclise "The Untouchables" pentru că nimeni nu putea să-i facă față.
Ei bine, nu este vorba despre actuala echipă a lui Jurgen Klopp. Nu este vorba nici despre formația fantastică pe care a construit-o Bill Shankly în anii 60. Este vorba despre formația lui David Ashworth, cea care a stabilit un nou standard în fotbalul din Anglia în urmă cu 98 de ani.
O echipă care îl avea în poartă pe Elisha Scott iar pe teren erau Harry Chambers, Dick Forshaw, Dick Johnson iar căpitanul echipei era Donald Mckinlay. Împreună, ei au reușit să apere titlul de campioană pentru prima dată în istoria celor de la Liverpool.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 3 ORE

Povestea titlului din 1923

Liverpool începea sezonul 1921/1922 din postura de campioană a Angliei. Reușise cu câteva luni mai devreme să câștige pentru a 3-a oară marele trofeu iar sezonul era unul extrem de important în condițiile în care Liverpool împlinea 30 de ani de existență. Momentul cheie urma să fie pe Anfield în fața celor de la Sunderland, echipa considerată principala rivală la titlu pentru Liverpool. "Cormaranii" câștigaseră în prima etapă cu 5-2 în fața celor de la Arsenal, însă apoi au venit problemele.
Sunderland a reușit să o învingă pe Liverpool pe Roker Park cu 1-0, iar Arsenal și-a luat revanșa cu o victorie cu același scor, 1-0, pe Highbury. Era o perioadă în care calendarul competițional era gândit mai simplu, duelurile tur-retur fiind la distanțe scurte.
Așadar, Liverpool o aștepta pe Sunderland pe Anfield cu 2 puncte obținute în primele 3 etape. Sunderland era un nume mare, avea deja 5 titluri câștigate și urma să încheie sezonul pe poziția secundă. Și în meciurile directe era echilibru: câte 20 de victorii pentru ambele echipe și 7 partide terminate la egalitate.
https://i.eurosport.com/2020/03/21/2796818.jpg
30.000 de fani au mers pe arenă, majoritatea suporteri ai celor de la Liverpool. Echipa purta același model de echipament pe care îl avea din 1910 și acesta nu s-a schimbat până în 1931. Sunderland investise masiv în jucători după ce terminase pe locul 12 în sezonul precedent și era determinată să recucerească trofeul. Iar Sunderland a fost cea care a lovit prima prin Charlie Buchan după alunecarea lui Tom Bromilow. Însă Liverpool din acea perioadă avea o abilitate prezentă și la echipa de astăzi: nu ceda niciodată și lupta până în ultima clipă.
Liverpool s-a aruncat peste adversară și Harry Chambers a egalat rapid. Jucătorul adus de legendarul Tom Watson a marcat nu mai puțin de 151 de goluri în 339 de partide pentru Liverpool. Acel gol cu Sunderland a fost unul dntre cele mai importante, echipa oaspete cedând complet inițiativa. Dick Forshaw a adus-o în avantaj pe Liverpool, unul din cele 123 de goluri în 288 de apariții ale sale pentru Liverpool. Chambers a marcat din nou înainte de pauză și Liverpool domina. Repriza secundă a continuat în același ritm iar Dick Johnson a marcat pentru 4-1.
Căpitanul echipei, Donald McKinlay a marcat ultimul gol al partidei și Liverpool începea perioada de dominare iar echipa nu s-a oprit până nu a pus mâna pe titlu! McKinlay a fost cel care l-a ridicat la primul sezon cu banderola. A rămas căpitan până în 1928 și a fost pe teren și la prima finală de Cupa Angliei jucată de Liverpool cu Burnley.
Liverpool a dominat categoric restul sezonului reușind să câștige ambele partide cu Preston, Everton, Aston Villa, Nottingham Forest, Oldham, Middlesbrough și Blackburn. În final, Liverpool a terminat cu 6 puncte peste Sunderland. David Ashworth nu a rămas alături de Liverpool pentru cel de-al 2-lea titlu consecutiv - el a surprins pe toată lumea când, în luna februarie, a decis să se întoarcă la fostul său club, Oldham, cel care se zbătea în zona retrogradării.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Courtois, pregătit să înscrie din penalty în finala Champions League! "Ei știu ce se poate întâmpla"
ACUM 8 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
IERI LA 11:28