Manchester City a câștigat în ultimul deceniu de 4 ori titlul de campioană a Angliei. De la venirea lui Pep Guardiola, City a bătut toate recordurile pentru punctele obține, golurile marcate. Cu toate astea, primul titlu va rămâne cel cu adevărat memorabil.
În sezonul 2011/2012, Manchester City se lupta cu rivala locală, Manchester United, pentru marele trofeu. City îl mai câștigase doar în 2 rânduri în istoria clubului iar precedentul succes data din 1968! Finalul nu putea fi unul mai dramatic: Manchester City avea nevoie de victorie în ultima partidă, contra celor de la Queens Park Rangers iar în minutul 90 era condusă! Însă a venit miracolul iar golul care a adus titlul a fost opera lui Sergio "Kun" Aguero!
Atacantul argentinian a dat lovitura decisivă iar jucătorii au sărbătorit pe teren, majoritatea cu steagurile țărilor din care provin. Steagul lui Aguero nu avea culoarea bleu, reprezentativă atât pentru echipa de club, cât și pentru Argentina. Steagul său era roșu, culoarea primei sale echipe, Independiene. "Acolo m-am născut. Acolo îmi voi termina cariera"
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
IERI LA 05:59

Crescut în mahala

Kun Aguero a crescut în Los Eucaliptos, un cartier aflat la periferia orașului Buenos Aires. Familia lui era extrem de săracă, fiind zile în care Aguero nu putea să mănânce decât mate, o băutură populară în Argentina, alături de pâine. Cartierul pe străzile căruia a lovit prima dată mingea era unul periculos. Chiar Aguero a admis că mulți dintre prietenii săi din copilărie sunt acum în închisoare. Fotbalul l-a salvat.
"Fotbalul te înconjoară în Argentina. Mereu am avut mingea la picior. În fiecare moment jucam fotbal, fie că era zi sau noapte. Petreceam ore și ore pe teren, uneori ajungând foarte târziu acasă" povestea Aguero. La 9 ani a decis că viitorul său va fi legat de fotbal. A mers la primul său club, Independiente. Deși era mic de înălțime, abilitatea era vizibilă și a progresat incredibil până la prima echipă.
https://i.eurosport.com/2020/03/21/2796775.jpg
Doar 54 de partide a jucat pentru Independiente. Cei de la Atletico Madrid l-au remarcat grație celor 23 de goluri reușite pentru echipa din prima ligă argentiniană și l-au adus. Misiunea era una dificilă - era văzut ca fiind înlocuitorul natural al lui Fernando Torres, un idol pentru fanii lui Atletico. Acesta avea să plece la un an după venirea lui Aguero, însă argentinianul nu a fost strivit de această presiune. Din contră, l-a ajutat să crească, să progreseze.

De la Atletico la Manchester City

Aguero a reușit 75 de goluri în 175 de partide pentru Atletico Madrid în cei 5 ani petrecuți în capitala Spaniei iar următorul pas era Premier League. Suma de transfer a fost 35 de milioane de lire, una destul de mare la acel moment. Însă Aguero a justificat investiția înzecit în următorii ani.
Încă de la primul sezon a fost numit cel mai bun jucător al echipei pentru acea stagiune, reușind 23 de goluri în Premier League. Cel mai important a fost cel cu QPR din ultima etapă, cel care a adus fericirea pe Etihad.
În cariera mea de până acum este cel mai important gol. Am reușit să înscriu golul în ultimul minut care a adus titlul. Nu sunt sigur că așa ceva se mai întâmpla în cariera mea. Mi-ar plăcea să vă spun cum am reușit, dar nu pot. Eram convins că Mario (Balotelli) va șuta el la poartă, dar a dus mingea în lateral și a ajuns la mine și pur și simplu m-am gândit: Trebuie să trimit pe poartă, să șutez cât pot de puternic. Și a fost gol | Aguero, despre golul cu QPR
Au urmat zeci de goluri pentru Kun Aguero la Manchester City - în total, a ajuns la 180 doar în Premier League, depășindu-l pe Thierry Henry! Pragul de 200 de goluri marcate pentru Manchester City l-a depășit în august 2018, în Supercupa Angliei contra lui Manchester City.
Kun Aguero a depășit toate obstacolele pentru a deveni unul dintre cei mai buni jucători din lume. A bătut o mulțime de recorduri pe parcurs, de la cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City la numărul de hattrick-uri reușite de un singur jucător în istoria Premier League, 12.
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752316.jpg
(topul era valabil pe 13 ianuarie)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Newcastle, interesată de transferul unui jucător "problemă"! Cine e fotbalistul dorit de Eddie Howe
19/01/2022 LA 15:42
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22