Fost șef al departamentului de scouting de la Rangers, Montgomery a vorbit despre cât de important e pentru cluburile de top din Europa să mizeze pe scouteri în detrimentul interpretării unor date "reci" despre jucătorii monitorizați.
De-a lungul timpului, Montgomery a adus numeroși jucători tineri de mare valoare în prima ligă scoțiană, dar și în Premier League, însă regretul său cel mare, la aproape două decenii distanță, rămâne ratarea transferului lui Drogba.
Paul a mers chiar până la Abidjan, în Coasta de Fildeș, locul în care Drogba locuia până să cunoască succesul, pentru a-i vorbi despre un transfer în cel mai puternic campionat din lume. Întâlnirea dintre cei doi a fost relatată cu umor de scouter, pentru sursa citată.
Fotbal
Liverpool pregătește în secret cea mai mare mutare din istoria fotbalului. Transferul visat de Klopp
14/04/2020 LA 05:59
"Îmi aduc aminte că i-am bătut la ușă. Locuia într-un mic sat, nu erau nici măcar lumini pe stradă. I-am spus că va ajunge un jucător mare, iar el s-a uitat la mine ca și cum eram beat. Ne-am așezat la masă și i-am zis că am posibilitatea să îl duc în Anglia, la West Ham. Din păcate, "ciocănarii" au retrogradat în acel sezon și mutarea nu s-a mai făcut. Deja Marseille intrase pe fir, iar Didier a preferat o echipă cu tradiție uneia de Championship", a spus Montgomery, pentru Daily Record.
Din punctul de vedere al lui Drogba, faptul că nu a ajuns în Premier League în 2003 nu a reprezentat o problemă. Dimpotrivă, dacă e să judecăm după traiectoria sa ulterioară. La Marseille a jucat incredibil, timp de un sezon, determinându-l pe Abramovich să îl aducă la Chelsea în stagiunea următoare. De altfel, Mourinho a explicat ulterior cât de mult l-a vrut pe ivorian pe Stamford Bridge. "Roman mi-a zis că are banii necesari pentru a lua pe oricine în atac, chiar și pe Ronaldinho. I-am zis sec: <Eu îl vreau pe Drogba>". Pe Stamford Bridge, ivorianul a scris istorie, cucerind 4 titluri în Premier League și 4 Cupe, fiind totodată principalul artizan al cuceririi Ligii Campionilor, în stagiunea 2011-2012.

Drogba, monitorizat din întâmplare

Marele avantaj al scouterilor, pe lângă faptul că aceștia pot să își facă o impresie cât mai aproape de realitate față de potențialul unui jucător, e că au oportunitatea să vadă la lucru și alte potențiale staruri. Momentul în care a aflat de existența lui Drogba a fost unul fortuit, în condițiile în care Montgomery mersese la Guincamp pentru a-l monitoriza pe alt viitor star al fotbalului mondial, Florent Malouda. Cei doi mari jucători au evoluat împreună la formația franceză în stagiunea 2002-2003.
"Problema e că prea multe cluburi se bazează pe statistici în momentul în care transferă un jucător. Se pierd foarte mulți bani astfel, pentru că nu ai o garanție despre valoarea reală a fotbalistului doar în baza unei fișe. Simt că mulți manageri mă apreciază pentru că eu merg și urmăresc atent jucătorii și reușesc să anticipez destul de fidel la ce nivel pot ajunge. Un alt beneficiu al faptului că te deplasezi să vezi pe viu fotbaliștii e dat de faptul că poți să vii cu date prețioase și despre alți jucători, pe care altfel nu i-ai urmări. Câteodată se întâmplă să îți apară altcineva pe radar. Să vă dau un exemplu: Didier Drogba. Mersesem să îl monitorizez pe Malouda și "bang", l-am văzut pe Drogba! Impresionant! În primele trei partide în care l-am urmărit a fost de fiecare dată rezervă, dar mereu a intrat și a schimbat fața jocului. Mi-a atras imediat atenția, iar astfel de lucruri nu le poți observa pe un computer, uitându-te pe niște statistici", a mai spus Montgomery.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40